foto

Hal Lindes

  • nar. 30.6.1953 (66 let)
    Monterey, California, USA

Biografie

Kytarista Hal Andrew Lindes je bývalým členem britské rockové skupiny Dire Straits, do které přišel koncem roku 1980. Původně z malé kapely hrající po klubech se stala vyhledávaná hudební skupina, která vyprodávala stadióny.

V roce 1983 se mu naskytla příležitost se podílet na hudbě (konkrétně složením několika krátkých hudebních motivů) pro film Davida Puttnama LOCAL HERO, pod kterým je podepsán jako hlavní skladatel Mark Knopfler.

Během této zkušenosti Lindes objevil své nadšení a vášeň pro skládání hudby k filmům, což vyústilo v rozhodnutí, že v roce 1985 opustil skupinu a rozhodl se naplno věnovat skládání filmové hudby. Takto započala jeho kariéra coby skladatele, který je v současnosti podepsán jako autor hudby pod desítkami nejrůznějších filmů. Jeho následná kariéra mu přinesla i nejrůznější nominace a ocenění. Z jeho filmové tvorby lze uvést například snímky VÁLKA SURFAŘŮ (2002) od režiséra Rona Molera či KLUCI JSOU ZPĚT (2009) od režiséra Scotta Hickse.

Jeho angažmá nezůstává pouze u skládání filmové hudby - čas od času si zahraje koncert nebo naváže spolupráci s jinými umělci z hudební branže.

FIBO

Skladatelská filmografie

Filmy

2018 Lost Fare
2012 Talisman
2011 Radost pro Freddieho (TV film)
2009 Albertův odkaz (TV film)
Kluci jsou zpět
2006 Losing Gemma (TV film)
2005 Šťastná třináctka
2004 In Denial of Murder (TV film)
2003 Alibi pro vraha (TV film)
Tekoucí písek
2002 Válka surfařů
2001 The Hunt (TV film)
Whistle-Blower, The (TV film)
Červené barety (TV film)
2000 Blind Date, The
Forgive and Forget (TV film)
Vent de colère (TV film)
1998 Gangsteři z Atlantic City
Reckless: The Movie (TV film)
1997 Police 2020
1996 Zrádné polibky (TV film)
1995 Great Kandinsky, The (TV film)
Infiltrátor (TV film)
1994 Bermuda Grace (TV film)
Coriolis Effect, The
Don't Do It
1992 Vina (TV film)
1989 Tuláci

TV seriály

2018 Girlfriends (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
2016 In the Club (TV seriál)
Episode 6 (S02E06)
Episode 5 (S02E05)
Episode 4 (S02E04)
další epizody (6)
2014 In the Club (TV seriál)
Episode 6 (S01E06)
Episode 5 (S01E05)
Episode 4 (S01E04)
další epizody (6)
2012 The Syndicate (TV seriál)
2008 Apparitions (TV seriál)
2007 Little Devil (TV seriál)
2006 Complete Guide to Parenting, The (TV seriál)
2005 ShakespeaRe-Told (TV seriál)
2004 NY-LON (TV seriál)
2001 Best of Both Worlds (TV seriál)
2000 This Is Personal: The Hunt for the Yorkshire Ripper (TV seriál)
1999 Big Bad World (TV seriál)
1997 Reckless (TV seriál)
The Vanishing Man (TV seriál)
1995 Zlatá klec (TV seriál)
1993 Tajemství Lake Success (TV seriál)
1992 Between the Lines (TV seriál)
1990 TECX (TV seriál)
1987 CBS Summer Playhouse (TV seriál)
1985 Screen One (TV seriál)
Screen Two (TV seriál)

Dokumentární

1996 Airport (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

1997 Pravdivá pohádka

TV seriály

1985 Screen Two (TV seriál)