foto

Mikkel Nørgaard

  • nar. 23.1.1974 (45 let)
    Århus, Dánsko

Biografie

Mikkel Nørgaard dokončil v roce 2001 studium na dánské Národní filmové škole. Režíroval řadu známých televizních seriálů, jako například oceňované politické drama BORGEN (2010-2011) a velmi úspěšný sitcom KLOVN (2005-2009).

Jeho stejnojmenný celovečerní debut KLOVN (2010), natočený na motivy výše uvedeného sitcomu, se v Dánsku stal obrovským kasovním trhákem. Film zhlédlo na 850 000 diváků a je tedy nejnavštěvovanějším dánským filmem za více než deset let a finančně nejúspěšnějším dánským filmem všech dob. ŽENA V KLECI je jeho druhým celovečerním snímkem.

Aerofilms

Režijní filmografie

Filmy

2015 Klaun navždy
2014 Zabijáci
2013 Žena v kleci
2010 Klaun
2001 Sidste weekend

TV seriály

2019 Truth Be Told (TV seriál)
Episode 1 (E01)
2017 Dobré mravy (TV seriál)
Stay Beautiful (S02E08)
I Think it's a Sign (S02E04)
The Heart Attack Is the Best Way (S02E01)
další epizody (4)
2016 Dobré mravy (TV seriál)
Krása si krásu zaslouží (S01E05)
2011 Vláda (TV seriál)
Co ztratíš uvnitř, získej navenek – druhá část (S02E08)
Co ztratíš uvnitř, získej navenek – první část (S02E07)
2010 Vláda (TV seriál)
Okurková sezóna (S01E08)
Nevidět, neslyšet, nemluvit (S01E07)
2006 Anna Pihl (TV seriál)
2005 Klovn (TV seriál)
2001 Langt fra Las Vegas (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Složka 64