foto

Freddy Rodríguez

  • nar. 17.1.1975 (45 let)
    Chicago, Illinois, USA

Biografie

Freddy Rodriguez se narodil 17. ledna 1975 v Chicagu v Illinois. Poměrně mladý a hlavně i malý (měří pouze 168 cm) herec Freddy Rodriguez se již na začátku své herecké kariéry stal jedním z nejvšestrannějších herců Hollywoodu. První větší roli ztvárnil ve snímku Odplata (Payback) z roku 1999, ovšem objevil se na filmových plátnech již v roce 1988, kdy si zahrál v béčkovém americkém hororu The Undertaker.

Mezi jeho úspěchy patří zejména nominace na tři ceny. První z nich na cenu Emmy a dvě nominace na cenu SAG za svou roli v americkém úspěšném seriálu Odpočívej v pokoji (Six Feet Under). V tomto seriálu ztvárňuje Frederica Diaze, sympatického zaměstnance pohřební služby.

V roce 2006 si mladého Freddyho Rodrigueze vyhlídlo ostřílené duo Robert Rodriguez a Quentin Tarantino pro své snímky s pracovním názvem Grindhouse. Režisér Robert Rodriguez jej obsadil do svého filmu Grindhouse: Planeta teror.

Rok předtím si zahrál i v úspěšném filmu Emilia Esteveze Atentát v Ambassadoru (Bobby), kde se mohl potkat s hvězdami jako Anthony Hopkins, Lindsay Lohan, Demi Moore, Helen Hunt, Elijah Wood či Sharon Stone.

Pavel "forrest23" Forst

Herecká filmografie

Filmy

2014 Fort Bliss
2013 CBGB: Kolébka punku
2012 Komando postradatelných
Seal Team 6: Dopadení Usámy bin Ládina (TV film)
2008 Imigranti
Prázdniny za všechny prachy
Vánoce v New Yorku (TV film)
Víno roku
2007 Grindhouse: Planeta Teror
2006 Bobby
Poseidon
Scooby-Doo a piráti
Žena ve vodě
2005 Drsný časy
Maskovaný hrdina zasahuje
Snílek
Spoušť
2003 Dallas 362
Pledge of Allegiance
Všechny chtějí Papiho
2002 Showboy
2001 Mimo zákon
Zeptejte se Cindy
2000 Pro lásku či pro vlast: Příběh Artura Sandovala (TV film)
1999 Odplata
1998 Joseph's Gift
Poslední mejdan
Shock Television
1997 Úchyl
1996 Svůdná nenávist (TV film)
1995 Mrtví prezidenti
Procházka v oblacích
1994 Plot mezi světy
1988 The Undertaker

TV seriály

2020 Bull (TV seriál)
Wrecked (S04E20)
The Sovereign (S04E19)
Off the Rails (S04E18)
další epizody (10)
2019 Bull (TV seriál)
Imminent Danger (S04E10)
The Flying Carpet (S04E09)
Safe and Sound (S04E08)
další epizody (22)
2018 Bull (TV seriál)
A Higher Law (S03E10)
Separation (S03E09)
But for the Grace (S03E08)
další epizody (18)
Elena z Avaloru (TV seriál)
The Return of El Capitan (S02E17)
2017 Bull (TV seriál)
Home for the Holidays (S02E10)
Thanksgiving (S02E09)
The Devil, The Detail (S02E08)
další epizody (24)
2016 Bull (TV seriál)
Light My Fire (S01E09)
Too Perfect (S01E08)
Never Saw the Sign (S01E07)
další epizody (9)
2015 Noční směna (TV seriál)
Darkest Before Dawn (S02E14)
Sunrise, Sunset (S02E13)
Moving O (S02E12)
další epizody (14)
2014 Noční směna (TV seriál)
Zachraň mě (S01E08)
Pokrevní bratři (S01E07)
Návrat domů (S01E06)
další epizody (8)
Griffinovi (TV seriál)
Herpe, the Love Sore (S12E16)
2012 Prozíravost (TV seriál)
Světlo (S01E10)
Stín (S01E09)
2011 Chaos (TV seriál)
2007 Pohotovost (TV seriál)
Umřít je hračka (S13E15)
2006 Ošklivka Betty (TV seriál)
2005 Americký táta (TV seriál)
Not Particularly Desperate Housewife (S02E09)
Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Všichni čekají (S05E12)
Nehybný (S05E11)
Osamělí (S05E10)
další epizody (12)
2004 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Beze jména (S04E12)
Atomový kryt (S04E11)
Temný les (S04E10)
další epizody (12)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj nejlepší přítel se žení (S03E22)
Moje samovyšetření (S03E21)
2003 Teen Titans (TV seriál)
Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Mrzí mě to, odpusť (S03E13)
Soumrak (S03E12)
Smrt pracuje přesčas (S03E11)
další epizody (13)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje dobrá rada (S03E06)
2002 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Naposled (S02E13)
Tebe beru (S02E12)
Lhář a děvka (S02E11)
další epizody (13)
2001 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Ťuky-ťuk (S01E13)
Soukromý život (S01E12)
Cesta (S01E11)
další epizody (13)
1999 Oh, Grow Up (TV seriál)
Správná pětka (TV seriál)
Stand by Me (S05E14)
Fillmore Street (S05E13)
Witness for the Persecution (S05E12)

Dokumentární

2008 Speechless (TV film)
2006 Reflections of Lady in the Water

Host

TV pořady

2007 Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)

Fanoušci tvůrce