foto

Eliza Dushku

  • nar. 30.12.1980 (36 let)
    Boston, Massachusetts, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Elizabeth Patricia Dushku se narodila 30. prosince 1980 v Massachusetts. Její otec byl Američan Albanského původu a vyučoval administrativu v Boston Public Schools a její matka byla Američanka Dánského původu a byla profesorkou na Univerzitě. Má tři starší bratry, Aarona, Benjamina a Nathaniela, který je též hercem a modelem.

Poprvé začala hrát už jako desetiletá, ale dveře do showbiznysu ji otevřel až film This Boy's Life, kde si zahrála po boku Leonarda Di Capria a Roberta De Nira. Během roku také hrála s Arnoldem Schwarzeneggerem ve filmu Pravdivé lži a objevila se také ve filmu Bye Bye, Love jako dcera Paula Reisera.

Po dokončení střední školy se Eliza vrátila k herectví rolí Faith v seriálu Buffy, přemožitelka upírů, kde hostovala několika epizodách stejně jako v seriálu Angel. Poté následoval seriál Tru Calling, za který byla nominována na Saturn Award.

Klára "Trenz" Holubovská

Herecká filmografie

Filmy

2017 Eloise
The Saint (TV film)
2015 Jane Wants a Boyfriend
2014 Scribbler, The
2013 Jay and Silent Bob's Super Groovy Cartoon Movie
2012 Noah
2011 Batman Rok jedna
DC Showcase: Catwoman
2010 Locked In
2009 Open Graves
2008 The Coverup
Víno roku
Vraždy podle abecedy
2007 Bezcenný syn
Mamba
Nurses (TV film)
On Broadway
Sex and Breakfast
2006 Last Supper, The
2003 Pach krve
Polibek
2002 Hodina pravdy
Z nuly hrdinou
2001 Duše mrtvých
Jay a mlčenlivý Bob vrací úder
2000 Bravo, girls!
1996 Sluneční šíp
1995 Journey (TV film)
Sbohem, lásko
1994 Fishing with George
Pravdivé lži
1993 Dospívání po americku
1992 Této noci

TV seriály

2017 Bull (TV seriál)
Benevolent Deception (S01E23)
Dirty Little Secrets (S01E22)
How to Dodge a Bullet (S01E21)
2016 Banshee (TV seriál)
Requiem (S04E08)
Jiná pravda (S04E07)
Jednosměrka a konec (S04E06)
další epizody (5)
2015 Con Man (TV seriál)
2013 Hulk and the Agents of S.M.A.S.H. (TV seriál)
2011 Leap Year (TV seriál)
NTSF:SD:SUV (TV seriál)
2010 Robotomy (TV seriál)
Dům loutek (TV seriál)
Epitaf dvě (S02E13)
Prázdné tváře (S02E12)
Na stopě (S02E11)
Teorie velkého třesku (TV seriál)
Nedostatečnost omluvy (S04E07)
2009 Dům loutek (TV seriál)
Podkroví (S02E10)
Ztráty a nálezy (S02E09)
Láska nebeská (S02E08)
další epizody (23)
Liga snů (TV seriál)
Ve službách FBI (TV seriál)
2006 Ošklivka Betty (TV seriál)
2003 Volání mrtvých (TV seriál)
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Vyvolená (S07E22)
Poslední dny (S07E21)
Zdroj moci (S07E20)
další epizody (5)
2000 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Kdo jsi? (S04E16)
Letošní holka (S04E15)
1999 Angel (TV seriál)
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Maturita 2/2 (S03E22)
Maturita 1/2 (S03E21)
Volby (S03E19)
další epizody (8)
1998 Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Pokání (S03E10)
Odhalení (S03E07)
Školní ples (S03E05)
další epizody (5)
1997 Tatík Hill a spol. (TV seriál)

Dokumentární

2012 Dear Albania
2009 Making Dollhouse
2003 'Buffy': Season 3 Overview
Eliza Dushku: Babe in the Woods
Fresh Meat: The Wounds of 'Wrong Turn'
Stan Winston: Monster Mogul

TV pořady

2011 Talking Dead (TV pořad)
2004 Teen Choice Awards 2004, The (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)

Hudební videoklipy

2007 Nickelback - Rockstar (hudební videoklip)
2002 Simple Plan - I'm Just A Kid (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Dokumentární

2012 Dear Albania

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(284)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace