foto

Justin Theroux

  • nar. 10.8.1971 (46 let)
    Washington, District of Columbia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Justin Theroux se narodil 10. srpna 1971 ve Washingtonu D.C. Na Bennington College ´vystudoval výtvarné umění a drama. Jeho debutový snímkem se stalo I SHOT ANDY WARHOL. Poté vystupoval na Brodwayi ve hře Observe the Sons of Ulster Marching Towards the Somme a také v početných "off-Brodway" divadlech nebo komediích jako CHARLIEHO ANDÍLCI: NA PLNÝ PECKY, ZOOLANDER nebo BAXTER. Trochu váznější roli si měl možnost zahrát ve filmu AMERICKÉ PSYCHO nebo MIAMI VICE, dostal se také do dvou kousků Davida Lynche - INLAND EMPIRE a MULHOLLAND DRIVE.

Vybudoval si také postupem času poměrně široké spektrum seriálů, kde měl možnost si zahrát, jako SEX VE MĚSTĚ, ALIAS, ALLY MCBEALOVÁ, POLICEJNÍ OKRSEK nebo ODPOČÍVEJ V POKOJI, kde si zahrál ve 3. a 4. řadě.

Jeho režijní premiérou bylo DEDICATION, společně s Benem Stillerem napsal scénář k poměrně úspěšnému snímku TROPIC THUNDER. Robert Downey Jr. ho poté doporučil i na scénář k populárnímu filmu IRON MAN 2.

Mezitím také stihl natočit klip s britskými Muse nebo namluvit jednu z postav ve hře Call of Duty: Modern Warfare 2.

Therouxův návrat k hraní se blíží, v letošním roce se objeví ve snímku PRINC A PRUĎAS, kde hraje zlého čaroděje, který unese princeznu (mimo jiné zde zahraje Natalie Portman nebo Zooey Deschanel).

Vojtěch "Jierl" Erben

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2017 LEGO® Ninjago® film
Mute
2016 Dívka ve vlaku
Zoolander No. 2
2012 Tohle je ráj
2011 Princ a pruďas
2010 Megamysl
2008 Rain of Madness
Tropická bouře
2007 Broken English
Desatero
2006 Inland Empire
Miami Vice
Return to Rajapur
2005 Baxter
Confessions of a Dog (TV film)
Strangers with Candy
Záhada Lucy Keyes
2003 Baba na zabití
Happy End
Charlieho andílci: Na plný pecky
2001 Mulholland Drive
Sleepy Time Gal, The
Zoolander
2000 Americké psycho
Klub zlomených srdcí
1999 Backwards Looks, Far Corners
Mulholland Dr. (TV film)
Sirény (TV film)
1998 Bronx County (TV film)
Dead Broke
Frogs for Snakes
1997 Dream House
Pod podlahou
Romy a Michele
1996 Střelila jsem Andyho Warhola

TV seriály

2017 Pozůstalí (TV seriál)
The Book of Nora (S03E08)
The Most Powerful Man in the World (and His Identical Twin Brother) (S03E07)
Certified (S03E06)
další epizody (7)
2015 Pozůstalí (TV seriál)
Teď bydlím tady (S02E10)
13. říjen (S02E09)
Mezinárodní nájemný vrah (S02E08)
další epizody (10)
2014 Pozůstalí (TV seriál)
Návrat marnotratného syna (S01E10)
Garveyovi ve vrcholné formě (S01E09)
Cairo (S01E08)
další epizody (10)
2009 Parks and Recreation (TV seriál)
2008 John Adams (TV seriál)
2004 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Příchody a odchody (S04E08)
Výzva (S04E07)
Hrůza útočí doma (S04E06)
další epizody (7)
2003 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Mrzí mě to, odpusť (S03E13)
2001 Alias (TV seriál)
2000 Policejní okrsek (TV seriál)
1998 Sex ve městě (TV seriál)
1997 Ally McBealová (TV seriál)
1996 Všichni starostovi muži (TV seriál)

TV pořady

2017 Oscar 2017 (TV pořad)
The 74th Golden Globe Awards (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2007 Dedication

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(36)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace