foto

Sheree J. Wilson

  • nar. 12.12.1958 (59 let)
    Rochester, Minnesota, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sheree Julienne Wilson se narodila v Rochesteru ve státě Minnesota, kde vyrůstala na famrě, dokud se její rodina nepřestěhovala do Colorada, když jí bylo osm let. Navštěvovala univerzitu v Coloradu a kariéru začínala jako modelka v Denveru a v New Yorku. Její kariéra začala v Denveru, kdy pracovala na přípravě módní přehlídky a jeden z fotografů, který se domníval, že jde o modelku, ji představil agentovi newyorské modelingové agentury, který ji nabídl spolupráci. Sheree přesídlila na Manhattan a během 18 měsíců se objevila ve více než třiceti reklamních kampaních pro Clairol, Sea Breeze a Maybelline a objevila se také v časopisech jako Glamour nebo Redbook. Po třech letech působení v oblasti modelingu se přestěhovala do Los Angeles.

V letech 1984 - 1985 přišly první filmové role: Sheree si zahrála v černé komedii Sama Raimiho CRIMEWAVE a následně si zahrála v letní romantické komedii FRATERNITY VACATION, kde ztvárnila intelektuálsky založenou krásku, která se stává objektem milostné touhy Tima Robbinse. Největší úspěchy ale zaznamenala v letech 1986 – 1991 v seriálu Dallas, kde hrála v pěti sériích April Stevensovou, chytrou a bohatou ženu, která byla úhlavní nepřítelkyní J.R. Ewinga a později manželkou jeho bratra Bobbyho (Patrick Duffy). Sheree pak musela seriál opustit kvůli svému těhotenství, a tak postava Apríl byla zastřelena během líbánek v Paříži. Další výrazná seriálová role přišla v 90. letech v seriálu WALKER, TEXAS RANGER, kde Sheree ztvárnila nekompromisní státní zástupkyni Alex Cahillovou. Vedle účinkování v tomto seriálu se objevila také po boku Scotta Glenna v mysteriózním thrilleru PAST TENSE a nejnověji v hlavní roli katastrofického thrilleru ĎÁBLŮV DÉŠŤ z roku 2007.

Pokud jde o její soukromý život, v březnu 1996 se jejím manželem stal Paul DeRobbio. Mají spolu dva syny: Lukea a Nicolase. V současné době jsou ale již rozvedeni a Sheree žije v současnosti v Los Angeles.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2013 A Country Christmas
Christmas Belle (TV film)
2012 Easy Rider: The Ride Back
2011 Gundown, The
2007 Déšť z pekla (TV film)
2006 Pomsta bez výčitek
2005 Walker, Texas Ranger: Falešné obvinění (TV film)
Záhadná žena: Hra (TV film)
2004 Birdie and Bogey
1994 Tajemství minulosti (TV film)
Walker Texas Ranger 3: Deadly Reunion
Zásah z pekla
1986 Zprávy v jedenáct (TV film)
1985 Fraternity Vacation
Our Family Honor (TV film)
Vlna zločinu
1984 Velvet (TV film)

TV seriály

2009 Leaving Bliss (TV seriál)
2007 Pink (TV seriál)
1999 Walker, Texas Ranger: Thunderovi synové (TV seriál)
1994 Burkeho zákon (TV seriál)
1993 Walker, Texas Ranger (TV seriál)
1992 Odpadlík (TV seriál)
1986 Matlock (TV seriál)
1985 Kane & Abel (TV seriál)
Our Family Honor (TV seriál)
1984 Cover Up (TV seriál)
1978 Dallas (TV seriál)

Dokumentární

2017 Cannes Without a Plan

TV pořady

2000 Doing Dallas (TV pořad)
1989 The Pat Sajak Show (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace