foto

Johnny Hallyday

  • nar. 15.6.1943
    Paříž, Île de France, Francie
  • zem. 6.12.2017 (74 let)
    Marnes-la-Coquette, Île de France, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Johny Hallyday je umělecké jméno Jean-Philippa Smeta narozeného 15. června 1943 v Paříži. Tento francouzský zpěvák a herec je hlavně ve francouzsky mluvících zemích, už počátku kariéry, považován za francouzského Elvise Presleyho. Během své dlouhé hudební kariéry Hallyday prodal celkem 100 miliónů nahrávek a ačkoliv již roku 2007 ohlásil odchod do hudebního důchodu, v roce 2008 se opět vrátil a koncertoval.

Johnny Hallyday, ač původně neherec, se představil i v řadě, hlavně francouzských, filmů. Jeho debutem byla epizodní role ve filmu LES DIABOLIQUES, následovaly další, v Česku nepřiliš známé filmy jako například POINT DU CHUT atd. Hallyday, už jako známý zpěvák, si také zahrál s Jean-Paulem Belmondem ve filmu Clauda Zidiho, ZVÍŘE.

Další role tento francouzský Karel Gott dostal i ve filmech DÉTECTIVE, POURQUOI PAS MOI? a dalších. Zatím jeho poslední hereckou štací byla hlavní role ve filmu Fabrice Lichiniho, JEAN-PHILIPPE.

Marek "Landier" Zikmunda

Herecká filmografie

Filmy

2017 Chacun sa vie
Rock’n Roll
2015 Gad Elmaleh: Le big show (TV film)
Gad Elmaleh: 20 ans de scène (TV film)
2014 Salaud, on t'aime
2009 Déchaînées (TV film)
Nemilosrdný
Růžový panter 2
2006 Jean-Philippe
2005 Komisař Moulin: Únos (TV film)
Quartier V.I.P.
2004 Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy
2003 Střílejte na Francouze!
2002 Mischka
Muž z vlaku
2000 Love me
1999 Proč právě já?
1998 Paparazzi
1991 Gamine, La
1989 Železný trojúhelník
1987 Terminus
1986 Rodinná rada
1985 Detektiv
1981 Jour se lève et les conneries commencent, Le
Petit Mitchell illustré, Le (TV film)
1977 Zvíře
1972 Dobrodružství je dobrodružství
Pour une pomme (TV film)
1971 Malpertuis
1970 Point de chute
1969 Specialista
1968 Jako blázen
Visa de censure
1967 Poneyttes, Les
1964 D'où viens-tu, Johnny?
1963 Honba za kytarami
Un coup dans l'aile (TV film)
1962 Dossier 1413
Pařížanky
1955 Ďábelské ženy

TV seriály

2012 Signé Mireille Dumas (TV seriál)
2009 Chabada (TV seriál)
2003 Symphonic Show (TV seriál)
1989 David Lansky (TV seriál)
1972 Midi Trente (TV seriál)
1966 Tilt (TV seriál)
1964 Top à... (TV seriál)
1962 Europe en chantant, L' (TV seriál)
1959 Gala de l'union (TV seriál)

Dokumentární

2011 Et maintenant ... Gilbert Bécaud (TV film)
2009 Láska v Paříži (TV film)
2005 L'hebdo cinéma (TV seriál)
Live 8 (koncert)
2004 Les 40 ans de la 2 (TV film) - a.z.
1998 Enfoirés en coeur
1997 Zénith des enfoirés, Le
1993 Johnny Hallyday au Parc des Princes
Zone interdite (TV seriál)
1992 Johnny Hallyday, une star dans l'histoire
1991 Dernier rebelle, Le
1977 Johnny Hallyday au palais des sports (TV film)
1972 J'ai tout donné
1964 Idoles, Les - a.z.
Seize millions de jeunes (TV seriál)
Sergent Smet

TV pořady

2013 Samedi soir on chante Goldman (TV pořad)
2012 Le grand show (TV pořad)
2009 C à vous (TV pořad)
2008 Starko! (TV pořad)
2006 Jour de fête (TV pořad)
2005 La fête de la chanson française (TV pořad)
Podium (TV pořad)
2004 La chanson de l'année (TV pořad)
Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
Samedi soir avec... (TV pořad)
2003 Les grands du rire (TV pořad)
1998 Tapis rouge (TV pořad)
Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1996 La fureur du samedi (TV pořad)
1995 Si on chantait (TV pořad)
1986 Élection de Miss France (TV pořad)
Enfoirés, Les (TV pořad)
1985 Victoires de la musique (TV pořad)
1984 Cocoricocoboy (TV pořad)
1983 Cadence 3 (TV pořad)
1981 13 heures le journal (TV pořad)
20 heures le journal (TV pořad)
7 sur 7 (TV pořad)
1980 Stars (TV pořad)
1979 Palmarès (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)
1975 Le journal de 20 heures (TV pořad)
Les rendez-vous du dimanche (TV pořad)
Midi-Première (TV pořad)
Numéro un (TV pořad)
Ring Parade (TV pořad)
Système 2 (TV pořad)
1974 Domino (TV pořad)
1971 Cadet Rousselle (TV pořad)
1967 Bouton Rouge (TV pořad)
1966 Gala de l'Unicef (TV pořad)
1965 À chacun son la (TV pořad)
1961 Age tendre et tête de bois (TV pořad)
1957 Discorama (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace