foto

Paddy Chayefsky

  • nar. 29.1.1923
    Bronx, New York City, New York, USA
  • zem. 1.8.1981 (58 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Ocenění

  • vítězství
  • nominace

Academy Awards

Golden Globes

BAFTA

New York Film Critics Circle

  • 1976 -Network (Nejlepší scénář)

Los Angeles Film Critics Association

  • 1976 -Network (Nejlepší scénář)

Scenáristická filmografie

Filmy

1982 Matka (TV film) - původní scénář
1981 Uprostred noci (TV film) - divadelní hra
1980 Mutace
1976 Network
1971 Gideon (TV film) - scénář, divadelní hra
Nemocnice
1969 Teatterituokio: Äiti (TV film) - původní scénář
1967 Matka (TV film) - původní scénář
1966 Iso keikka (TV film) - původní scénář
Mládenecká rozlúčka (TV film) - původní scénář
1964 Amerikanizace Emilky
1960 Veliki poduhvat (TV film)
1959 Uprostřed noci - scénář, divadelní hra
1958 The Goddess
1957 Bachelor Party, The
1956 Svatební snídaně - původní scénář
1955 Marty - scénář, původní scénář

TV seriály

1955 The 20th Century-Fox Hour (TV seriál)
1952 The Gulf Playhouse (TV seriál)
1951 Goodyear Television Playhouse (TV seriál)
1950 Danger (TV seriál)
1948 The Philco Television Playhouse (TV seriál)

Dokumentární

1945 Nehynoucí sláva

TV pořady

1971 Great Performances (TV pořad)

Spisovatelská filmografie

Filmy

1980 Mutace - kniha
1969 Paint Your Wagon - kniha
1957 Bachelor Party, The - kniha

Herecká filmografie

Filmy

1971 Nemocnice
1955 Marty
1947 Dvojí život

TV pořady

1962 The Tonight Show Starring Johnny Carson (TV pořad)
1961 The Mike Douglas Show (TV pořad)

Producentská filmografie

Filmy

1971 Nemocnice
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace