foto

Matthew Lawrence

  • nar. 11.2.1980 (37 let)
    Abington, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký herec, který se narodil jako druhý syn Donny, personální manažerky a Josepha Lawrence Sr., který se živil jako pojišťovací makléř. Jeho bratři Joey a Andrew jsou také herci.

Stejně jako jeho bratři začínal svou hereckou kariéru už jako malé dítě a objevil se v mnoha televizních i filmových rolích. Jedna z významnějších rolí přišla v roce 1993 kdy si zahrál po boku Robina Williamse ve filmu MRS. DOUBTFIRE - TÁTA V SUKNI. Joey, Matthew i Andrew, tzn. Všichni bratři Lawrencovi si spolu zahráli v u nás neznámém seriálu BROTHERLY LOVE. Objevil se ve filmech ŽÁBA K ZULÍBÁNÍ, ŽENSKÁ ZA VOLANTEM A BACHA NA BALÓNY. V roce 2011 se objevil v seriálu MELISSA& JOEY, kde hraje jeho starší bratr Joey jednu z hlavních rolí.

Kromě herectví se věnuje trochu i hudbě. Zpívá a hraje na kytaru. Tyto činnosti ho můžeme vidět dělat například v již zmiňovaném seriálu BROTHERLY LOVE, ale také v seriálech GIMME A BREAK! a BOY MEETS WORLD.

Herecká filmografie

Filmy

2017 The Psycho She Met Online (TV film)
2015 Evol: The Theory of Love
2014 Of Silence
The Dog Who Saved Easter
2013 My Santa (TV film)
2009 Creature of Darkness
2008 Ženská za volantem
2007 Bacha na balóny
2006 Strašidelný hrad
2002 Spolek machrů
Unfinished Business (TV film)
Žába k zulíbání
2001 Jumping Ship (TV film)
2000 Big Monster on Campus
Girl Band (TV film)
Glow
1999 Family Tree
H-E Double Hockey Sticks (TV film)
Horse Sense (TV film)
1998 Rusty
Stávka!
1997 Andělé (TV film)
1996 Bratři z divočiny (TV film)
1993 Mrs. Doubtfire - Táta v sukni
1992 Msta (TV film)
1991 Danielle Steel: Táta (TV film)
Summer My Father Grew Up, The (TV film)
1990 Joshuovo srdce (TV film)
Příběhy z temnot: Film
1988 David (TV film)
Vražedný puls
1987 Letadla, vlaky, automobily

TV seriály

2011 Inside Carly (TV seriál)
2010 Melissa a Joey (TV seriál)
2003 Kriminálka Miami (TV seriál)
Potíže (S02E03)
2001 Express Yourself (TV seriál)
1995 Bringing Up Jack (TV seriál)
Brotherly Love (TV seriál)
1994 Superhuman Samurai Syber-Squad (TV seriál)
1993 Boy Meets World (TV seriál)
1991 Drexell's Class (TV seriál)
Walter & Emily (TV seriál)
1985 Sara (TV seriál)
1981 Dynastie (TV seriál)
Gimme a Break! (TV seriál)

Dokumentární

2001 Celebrity Profile: Joey Lawrence (TV film)

TV pořady

2016 Hollywoodské médium s Tyler Henry (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
1988 Circus of the Stars #13 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace