foto

Raymond Chandler

  • nar. 23.7.1888
    Chicago, Illinois, USA
  • zem. 26.3.1959 (70 let)
    La Jolla, California, USA

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Scenáristická filmografie

Filmy

1996 Cizinky ve vlaku (TV film) - divadelní hra
1973 Double Indemnity (TV film) - původní scénář
1951 Cizinci ve vlaku
1946 Modrá Dahlia
1945 The Unseen
1944 And Now Tomorrow
Pojistka smrti

TV seriály

1993 Padlí andělé (TV seriál)
1959 Philip Marlowe (TV seriál)
1958 77 Sunset Strip (TV seriál)
1951 Schlitz Playhouse of Stars (TV seriál)
1950 Lux Video Theatre (TV seriál) - původní scénář
1948 Studio One (TV seriál)
The Philco Television Playhouse (TV seriál)

Spisovatelská filmografie

Filmy

2007 Marlowe (TV film) - kniha
1998 Případ z Poodle Springs (TV film) - kniha
1982 Ich werde warten (TV film) - kniha
1978 Hluboký spánek - kniha
1975 Sbohem buď, lásko má - kniha
1973 Dlouhé loučení - kniha
1969 Sestřička - kniha
1947 Dáma v jezeře - kniha
The Brasher Doubloon - kniha
1946 Hluboký spánek - kniha
1944 Sbohem buď, lásko má - kniha
1942 Falcon Takes Over, The - kniha
Time to Kill - kniha

TV seriály

1986 Detektiv Marlowe (TV seriál) - kniha
Mučivý vítr (S02E06) - kniha
Nebezpečí je mým povoláním (S02E05) - kniha
Přestřelka u Cyrana (S02E04) - kniha
další epizody (6)
1983 Detektiv Marlowe (TV seriál) - kniha
Smart Aleck Kill (S01E05) - kniha
Nevada Gas (S01E04) - kniha
Finger Man (S01E03) - kniha
další epizody (5)
1954 Climax! (TV seriál) - kniha
1950 Robert Montgomery Presents (TV seriál) - kniha

Herecká filmografie

Filmy

1944 Pojistka smrti

Fanoušci tvůrce