Reklama

Reklama

Mireille Audibert

Mireille Audibert

nar. 04.11.1944
Paříž, Île de France, Francie

zem. 02.09.1993 (48 let)
Saint-Cloud, Francie

Biografie

Předčasně zemřelá francouzská herečka Mireille Audibert zúročila své schopnosti a půvaby hlavně v televizi, i u nás jsme ji ale mohli vidět v několika filmech. Pocházela z Paříže a herectví studovala na pařížské Národní konzervatoři dramatických umění, školu dokončila v roce 1969 a tehdy se zároveň poprvé objevila ve filmu, velkou dívčí roli Juliette odehrála po boku slavného Fernandela v jeho posledním filmu TĚŽKÉ LOUČENÍ (Heureux qui comme Ulysse, 1970).

Během sedmdesátých let hrála Mireille Audibert hlavně v televizních seriálech, u nás jsme ji mohli vidět jako paní de Saint-Luc v PANÍ Z MONSOREAU (La dame de Monsoreau, 1971), poté se objevila v dalších historických seriálech (PAŘÍŽŠTÍ MOHYKÁNI – Les mohicans de Paris, 1973; RICHELIEU, 1977), četné příležitosti jí nabízely i oblíbené kriminální cykly. Menší roli dostala v Lelouchově filmu JEDNI A DRUZÍ (Les uns et les autres, 1981), poté hrála v životopisném snímku EDITH A MARCEL (Édith et Marcel, 1983), opět v režii Claude Leloucha. V epizodním výstupu ženy v galerii se pak mihla v úspěšné komedii NALEVO OD VÝTAHU (À gauche en sortant de l’ascenceur, 1988) v hlavní roli s Pierrem Richardem.

Teprve koncem osmdesátých let se Mireille Audibert objevila také na divadelním jevišti, hrála v Théâtre de la Michodiere nebo Théâtre Michel, její uměleckou dráhu uzavírá opět účast v několika televizních seriálech. Zemřela na rakovinu 2. září 1993 ve věku 48 let. Jejím manželem byl ve Francii známý sportovní novinář Jacques Bonnecarrère (1926-2008).

Pavel "argenson" Vlach

Ovládací panel

Reklama

Reklama