foto

Valerie Leon

  • nar. 12.11.1943 (77 let)
    Islington, Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Anglická herečka Valerie Leon se narodila 12. listopadu 1943 v Londýně. Po škole prodávala v prestižním obchodním domě Harrods. U filmu začínala v seriálech a poměrně známou se stala během 60.let, díky filmové sérii Carry on. s fotomodelkou Margaret Nolanovou. Slavnou se stala díky hlavní roli a svému dekoltu v hororu Blood from the Mummy's Tomb (1971) a komedii Prosím žádný sex - jsme Britové (1973). V roce 1972 se provdala za filmového producenta Michaela Millse a krom seriálů a TV pořadů fanouškům utkvěla rolemi v bondovkách Špion, který mě miloval (1977) a Nikdy neříkej nikdy (1983).

Grand "Epistemolog" Master

Herecká filmografie

Filmy

1983 Carry On Laughing's Christmas Classics (TV film)
Nikdy neříkej nikdy
1980 A Capital Idea
1978 Divoké husy
Pomsta Růžového pantera
1977 Agent, který mne miloval
That's Carry On!
1976 Queen Kong
1973 Carry On Girls
Prosím žádný sex - jsme Britové
1972 Carry On Christmas: Carry On Stuffing (TV film)
Carry On Matron
1971 Krev z hrobky mumie
1970 All the Way Up
Carry On Up the Jungle
Rise and Rise of Michael Rimmer, The
The Man Who Had Power Over Women
1969 Byl jednou jeden doktor
Carry On Camping
Italian Job
Promise of Bed, A
Zeta One
1968 Carry On... Up the Khyber
1967 Smashing Time

TV seriály

2005 The Green Green Grass (TV seriál)
1982 Let There Be Love (TV seriál)
1978 Strangers (TV seriál)
1975 Carry On Laughing! (TV seriál)
Space: 1999 (TV seriál)
Death's Other Dominion (S01E05)
1974 Happy Ever After (TV seriál)
1973 Bowler (TV seriál)
Last of the Summer Wine (TV seriál)
1972 Doctor in Charge (TV seriál)
My Wife Next Door (TV seriál)
Scoop (TV seriál)
1971 The Persuaders! (TV seriál)
The Long Goodbye (E13)
1970 The Goodies (TV seriál)
1969 Hark at Barker (TV seriál)
Randall a Hopkirk (TV seriál)
Čtenář myšlenek (E11)
Special Branch (TV seriál)
Up Pompeii! (TV seriál)
1966 The Baron (TV seriál)
1962 The Saint (TV seriál)
1961 The Avengers (TV seriál)

Dokumentární

2011 Greatest Ever Carry On Films (TV film)
2001 I Love Christmas (TV film)
2000 I Love 1970's (TV seriál)
I Love a 1970's Christmas (TV film)
Inside 'The Spy Who Loved Me'
1998 Carry On Darkly (TV film)
What's a Carry On? (TV film)
1973 What a Carry On! (TV film)

Host

TV pořady

1988 This Morning (TV pořad)
1972 Whodunnit? (TV pořad)
1968 The Morecambe & Wise Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky