foto

Freya Mavor

  • nar. 13.8.1993 (26 let)
    Glasgow, Skotsko, Velká Británie

Biografie

Freya Mavor sa narodila 13. augusta 1993 v Glasgowe, no vyrástla v Inverleithe (Edinburgh). Je škótska herečka a modelka. Má dvoch bratov, Huga a Alexa. Jej otec, James Mavor je ocenený dramatik. Jej dedko Ronald Mavor bol divadelný kritik, neskôr sa stal riaditeľom škótskej umeleckej rady.

Nejaké obdobie žila vo Francúzsku. Tam študovala na vysokej škole Collège Eugène Fromentin a neskôr v škole Mary Erskine v Edinburghu. Od roku 2008 je členkou National Youth Theatre. Jej prvé herecké skúsenosti boli v Shakespearovskej školskej inscenácii Búrky a Kupca benátskeho v National Youth Theatre. 

Freya sa začala zaujímať o herectvo v desiatich rokoch, po zhliadnutí filmu od Stanleyho Kubricka "Shining". Hovorí plynule po francúzsky a vie hrať na klavíri. V roku 2005 pôsobila ako mezzosopranistka v National Youth Choir of Scotland. 

V roku 2011 získala svoj debut v teen seriáli Skins. Zahrala si Mini McGuinness v piatej a šiestej sérii. Jej postava bola celkom divoká a vtipná, ale veľmi nepremýšľala o dôsledkoch svojich činov. Za túto úlohu bola nominovaná na najlepší ženský herecký výkon v TV Choice Awards 2012. V júli 2012 si zahrala vo filme Not Another Happy Ending ako Nicole Ball. 

V roku 2012 bola zvolená ako 78. najsexy žena sveta vo vydaní magazínu FHM. V roku 2013 ju Screen International menoval ako jednu z hviezd zajtrajška.

Adriana "deathmoon" Sage

Herecká filmografie

Filmy

2019 Balance, Not Symmetry
2018 Brankář
Dead in a Week (Or Your Money Back)
Vládce Paříže
2017 Modern Life Is Rubbish
The Sense of an Ending
2015 La dame dans l'auto avec un fusil et des lunettes
2013 Not Another Happy Ending
Slunce nad Leithem

TV seriály

2019 Il était une seconde fois (TV seriál)
Hymne à l'amour (E04)
Ti Amo (E03)
Reviens (E02)
další epizody (4)
2018 Agatha Christie: Vraždy podle abecedy (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2014 Nové světy (TV seriál)
2013 Bílá královna (TV seriál)
The Final Battle (E10)
The Princes in the Tower (E09)
The King Is Dead (E08)
2012 Skins (TV seriál)
Finale (S06E10)
Mini and Franky (S06E09)
Liv (S06E08)
další epizody (10)
2011 Skins (TV seriál)
Everyone (S05E08)
Grace (S05E07)
Alo (S05E06)
další epizody (8)