foto

Chiara Mastroianni

  • nar. 28.5.1972 (45 let)
    Paříž, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Je dcerou herců Marcella Mastroianniho a Catherine Deneuveové. Třebaže nemá herecké vzdělání, brzo se prosadila. Skutečný herecký debut absolvovala po boku své matky úlohou Anne, dospívající dcery citově vyprahlé notářky (Catherine Deneuveová), v rodinném dramatu Mé oblíbené období (režie A. Téchiné).

Její první hlavní rolí byla postava dvacetileté studentky psychologie Claire, o jejímž vztahu k mladému intelektuálovi se závažným tajemstvím vypráví psychologické drama Svůdcův deník (r. D. Dubrouxová). Společně se svým otcem stanula před kamerou krátce před jeho smrtí ve filmu Tři životy a jen jedna smrt (r. R. Ruiz), kde ztělesnila mladou ženu Cécile, kterou její otec (Marcello Mastroianni) zabije.

Vražedkyni jménem Lea, pro niž se stane její čin noční můrou, si naopak zahrála ona ve snímku Chameleon (r. B. Cohen). Její nevlastní starší bratr Christian Vadim je také hercem.

gardenlady

Herecká filmografie

Filmy

2017 K.O.
2016 Hezká postava
Saint-Amour
2015 Good Luck Algeria
2014 Cena slávy
Tři srdce
2013 Parchanti spí dobře
2012 Augustina
Linhas de Wellington
2011 Americano
Kuře na švestkách
Milovaní
2010 Homme au bain
2009 Bancs publics (Versailles rive droite)
Non ma fille, tu n'iras pas danser
Un chat un chat
2008 Krásná Junie
Vánoční příběh
Vražda ve vlaku
2007 Nultá hodina
Persepolis
Písně o lásce
2005 Akoibon
2003 Il est plus facile pour un chameau...
2002 Na krev
2001 Hotel
Parole di mio padre, Le
2000 Americká stopa
1999 Čas znovu nalezený
Dopis
Libero Burro
1998 On a très peu d'amis
Vendre, À
1997 Zkurvená nuda
1996 Caméléone
Děti noci
Journal du séducteur, Le
Tři životy a jen jedna smrt
Učená pře aneb Můj pohlavní život
1995 All Men Are Mortal
Hillbilly Chainsaw Massacre
Les cent et une nuits de Simon Cinéma
Nezapomeň, že zemřeš
1994 Pret-A-Porter
1993 À la belle étoile
Bláhové mládí (TV film)
Mé oblíbené období
1979 Útěk do bezpečí

TV seriály

2000 Scénarios sur la drogue (TV seriál)
1994 3000 scénarios contre un virus (TV seriál)

Dokumentární

2015 Warren Beatty - hollywoodská posedlost (TV film)
2006 Marcello, una vita dolce
2005 L'hebdo cinéma (TV seriál)
2002 Searching for Debra Winger

TV pořady

2010 Le petit journal (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
1996 Thé ou café (TV pořad)
1992 Le cercle de minuit (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace