foto

Mathilde Seigner

  • nar. 17.1.1968 (51 let)
    Paříž, Francie

Biografie

Sestra hereček Emmanuelle Seigner a Marie-Amélie Seigner. S kameramanem Mathieu Petitem má syna Louise, narozeného v roce 2007. Je velmi blízkou kamarádkou zpěváka Johnny Hallydaye.

V roce 1995 získala Cenu Michela Simona za roli Marie ve filmu ROSINE a v roce 1999 obdržela Cenu Romy Schneider (nejprestižnější cena pro nadějné začínající herečky ve Francii). Třikrát byla nominována na Caesara.

Poprvé se objevila před kamerou v roce 1994 po boku své sestry Emmanuelle ve filmu LE SOURIRE režiséra Clauda Millera. Mezi její nejznámější filmy patří např. TCHÝNĚ (1999), HARRY TO S VÁMI MYSLÍ DOBŘE (2000), BETTY FISHER A DALŠÍ PŘÍBĚHY (2001), TRISTAN (2003), CHCI SE LÍBIT (2005), ODVAHA MILOVAT (2005), KEMPINK (2006), POZVÁNKA K TANCI (2007), HRA PRO ČTYŘI (2007), KEMPINK 2 (2010).

V současné době připravuje snímek FINIES LES VACANCES, k němuž napsala scénař a ujala se režie.

R "fleurette" G

Herecká filmografie

Filmy

2019 Ibiza
Ni une, ni deux
2018 Edmond
2017 Billy a Buddy 2
Chacun sa vie
Coexister
Sahara
2016 Návrat k mé matce
2015 Poslední karta (TV film)
Une mère
V květnu si dělej, co chceš
2014 La Liste de mes envies
2012 Bowling
Max
Médecin-chef à la Santé (TV film)
2011 Dans la tourmente
Knoflíky patří vítězům
Maman
2010 Kempink 2
2009 Každý druhý týden (a půlka prázdnin)
Za všechno může má matka
Zlato
2007 Hra pro čtyři
Pozvánka k tanci
Svobodná zóna
Trois amis
2006 Kempink
Le Passager de l'été
2005 Chci se líbit
Odvaha milovat
Taková normální královská rodinka
2004 Les Parisiens
Vdavky, sňatky, svazky
2003 Tristan: Romantický vrah
2002 Madame Sans Gene (TV film)
2001 Betty Fisherová a další příběhy
Inch'Allah dimanche
Jedna vlaštovka jaro udělá
Le lait de la tendresse humaine
Tous avec Line (TV film)
2000 Chambre des magiciennes, La (TV film)
Harry to s vámi myslí dobře
Le Coeur à l'ouvrage
Le mal des femmes
1999 Le Bleu des villes
Tchyně
Venuše, salon krásy
Čas znovu nalezený
1998 Noël en famille
1997 Francorusse
Georges Dandin de Molière (TV film)
L'homme que j'aime (TV film)
Nettoyage à sec
Vive la république
1996 Mariage d'amour (TV film)
Mémoires d'un jeune con
Pêcheur d'Islande (TV film)
Si je t'oublie Sarajevo (TV film)
Stínohra
Vacances bougeoises (TV film)
1995 J'aime beaucoup ce que vous faites
1994 Boulevard Mac Donald
Rosine
Úsměv

TV seriály

2019 Le temps est assassin (TV seriál)
2016 Sam (TV seriál)
1997 Combats de femme (TV seriál)
1994 3000 scénarios contre un virus (TV seriál)
Les enfants de la télé (TV seriál)

Dokumentární

2009 La traversée du désir
1998 Comme au cinéma (TV seriál)

Host

TV pořady

2015 Le divan de Marc-Olivier Fogiel (TV pořad)
2014 Un soir à la Tour Eiffel (TV pořad)
2009 C à vous (TV pořad)
2008 Au Field de la nuit (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
2006 Jour de fête (TV pořad)
On n'est pas couché (TV pořad)
Salut les Terriens (TV pořad)
T'empêches tout le monde de dormir (TV pořad)
2005 Mon plus grand moment de cinéma (TV pořad)
2003 93 Faubourg Saint-Honoré (TV pořad)
2002 Le fabuleux destin de... (TV pořad)
2001 Y a un début à tout (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
Qui veut gagner des millions? (TV pořad)
1999 C'est au programme (TV pořad)
1998 Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1996 Thé ou café (TV pořad)
1992 Le cercle de minuit (TV pořad)
1986 Élection de Miss France (TV pořad)
1981 13 heures le journal (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace