foto

Roman Gregorička

  • nar. 10.9.1988 (31 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo

Biografie

Roman Gregorička sa narodil v Bratislave, kde vyštudoval herectvo  s absolutóriom na štátnom Konzervatóriu, navštevoval  divadelný súbor a neskôr sa dostal k filmovej réžii na VŠMU, ku ktorej odjakživa smeroval.  Jeho veľkým vzorom je od malička svetový velikán Steven Spielberg, ku ktorého tvorbe sa neustále vracia a inšpiruje ho.  Venuje sa nezávislému filmmakingu ako aj komerčnej reklamnej, či klipovej tvorbe. Najviac  ho to však ťahá k filmu a chcel by sa pričiniť o obohatenie Slovenskej kinematografie žánrovou tvorbou a svojím osobitým pohľadom na filmovú realitu.

Roman Gregorička

Režijní filmografie

Filmy

2017 One day I'll become...
2013 Orfeova pieseň (studentský film)
2012 Kopce ako biele slony (studentský film)
Pútnik, ktorý nevidel mesiac (studentský film)
Ráno (studentský film)
2011 Poprava (studentský film)
Šachovnica (studentský film)
2010 Memory (studentský film)
Mäsiarova pomsta (studentský film)
Príbeh
Zlomená (studentský film)

Hudební videoklipy

2017 Kristína: Sympatie (hudební videoklip)
2016 Kristína: Vianočná jahoda (hudební videoklip)
2014 Kristína: Navždy (hudební videoklip)
2010 Thema feat. Kali - Ako ste mohli (hudební videoklip)

Kameramanská filmografie

Filmy

2017 One day I'll become...
2015 Spisovateľ
2014 Keď so Smrťou kráča nádej (studentský film)
O mojej intuícii (studentský film)

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Střihačská filmografie

Herecká filmografie

TV seriály

2008 Kutyil s.r.o. (TV seriál)

Dokumentární

2015 Piaty vesmír naľavo

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace