foto

Dexter Holland

  • nar. 29.12.1965 (53 let)
    Orange County, California, USA

Biografie

Rodným jménem Bryan Keith Holland, zpěvák, textař a kytarista se narodil 29. prosince 1965 ve státě Kalifornie v USA městě Garden Grove severně od Orange County, kde také vyrůstal. Je především znám jako frontman punk/rockové kapely "The Offspring", která se podílela na obnově hudebního stylu punk v polovině devadesátých let.

Jako jeden z mála hudebníku, Dexter vystudoval mikrobiologii na univerzitě v Californii, začal jako bakalář přírodních věd v oboru biologie a skončil s magisterským titulem z mikrobiologie. Na pozadí filmové scény si ho můžeme všimnout velmi ojediněle, občas se někde ukáže, ono lépe řečeno mihne, než vidět Dextra ve filmu se nám spíše podaří zaslechnout píseň kapely "The  Offspring", která doprovází film, co se hudební stránky týče coby soundtrack. Kapela popularity a úspěchu dosáhla až v roce 1994, po deseti letech pobývání ve společnosti kapel undergroundu se jim podařilo prorazit napovrch albem "Smash", které se prodalo více jak 6 miliónu kopií, písně k albu sepsal sám Dexter a povětšinou je to tak i dodnes.

Dexter je ženatý s Kristine Lunovou a spolu mají jedno dítě, zpěvačku, textařku Lex Landovou, rodným jménem Alexa Holland. Dexter vlastní licenci na pilotování motorových letadel a jedním takovým stihnul obletět svět za 10 dní, mimochodem také vlastní značku na chilli omáčku "Gringo Bandito". Kromě létání, provádí seskoky s padákem, surfuje na vlnách nebo sbírá známky.

elixir

Herecká filmografie

Filmy

2005 The Offspring Complete Music Video Collection (video kompilace)
2003 Sláva jen pro mrtvé
1999 Ruka zabiják

Dokumentární

2015 The Damned: Don't You Wish That We Were Dead
2009 One Nine Nine Four
2007 Punk's Not Dead
2000 Offspring - Huck It
1999 Making the Video (TV seriál)
1998 Offspring: Maximum Carnage (koncert)

Hudební videoklipy

2015 The Offspring - Coming For You (hudební videoklip)
2014 The Offspring - Dividing By Zero/Slim Pickens Does The Right Thing And Rides The Bomb To Hell (hudební videoklip)
2012 The Offspring - Cruising California (Bumpin' In My Trunk) (hudební videoklip)
The Offspring - Days Go By (hudební videoklip)
2009 The Offspring - Kristy, Are You Doing Okay? (hudební videoklip)
2008 The Offspring - Hammerhead (hudební videoklip)
The Offspring - Stuff Is Messed Up (hudební videoklip)
The Offspring - You're Gonna Go Far, Kid (hudební videoklip)
2005 The Offspring - Can't Repeat (hudební videoklip)
2004 The Offspring - (Can't Get My) Head Around You (hudební videoklip)
2003 The Offspring - Da Hui (hudební videoklip)
The Offspring - Hit That (hudební videoklip)
2001 The Offspring - Defy You (hudební videoklip)
The Offspring - Million Miles Away (hudební videoklip)
2000 The Offspring - Original Prankster (hudební videoklip)
The Offspring - Want You Bad (hudební videoklip)
1999 The Offspring - She's Got Issues (hudební videoklip)
The Offspring - Why Don't You Get a Job? (hudební videoklip)
1998 The Offspring - The Kids Aren't Alright (hudební videoklip)
The Offspring: Pretty Fly (For a White Guy) (hudební videoklip)
1997 The Offspring - All I Want (hudební videoklip)
The Offspring - Gone Away (hudební videoklip)
The Offspring - I Choose (hudební videoklip)
The Offspring - The Meaning Of Life (hudební videoklip)
1994 The Offspring - Come Out and Play (hudební videoklip)
The Offspring - Gotta Get Away (hudební videoklip)
The Offspring - Self Esteem (hudební videoklip)
1988 The Offspring - Jennifer Lost The War (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Filmy

2005 The Offspring Complete Music Video Collection (video kompilace)

Host

TV pořady

1999 TV total (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Hudební videoklipy

2008 The Offspring - You're Gonna Go Far, Kid (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky