foto

Nikolaj Vasiljevič Gogol

  • nar. 1.4.1809
    Soročince, Ruské impérium
  • zem. 4.3.1852 (42 let)
    Moskva, Ruské impérium
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Hráči (divadelní záznam) - divadelní hra
2009 Ženitba (divadelní záznam) - divadelní hra
2004 Revizor (TV film) - divadelní hra
1998 Revizor (divadelní záznam) - divadelní hra
1996 Revizor - divadelní hra
1995 Hráči (divadelní záznam) - divadelní hra
1990 Játékosok (TV film) - divadelní hra
1983 En galnings dagbok (TV film) - divadelní hra
Hráči (divadelní záznam) - divadelní hra
1982 Boezemvriend, De - divadelní hra
1981 Jia ru wo shi zhen de - divadelní hra
1977 Ženitba - divadelní hra
1976 Ženitba (TV film) - divadelní hra
1975 Reviisori (TV film) - divadelní hra
Ženitba (TV film) - divadelní hra
1971 Revizor (divadelní záznam) - divadelní hra
1970 A revizor (TV film) - divadelní hra
1969 Die Spieler (TV film)
1968 Die Heirat (TV film) - divadelní hra
1967 Der Revisor (TV film) - divadelní hra
Revizor (TV film) - divadelní hra
Ženitba (TV film) - divadelní hra
1966 Naimapuuhat (TV film) - divadelní hra
1965 Huijarit (TV film) - divadelní hra
1961 Falskspelare (TV film) - divadelní hra
1960 Joueurs, Les (TV film) - divadelní hra
Ženitba (TV film) - divadelní hra
1956 Revizor ou L'inspecteur général, Le (TV film) - divadelní hra
1955 Revisor, Der (TV film) - divadelní hra
1953 Der Mantel (TV film) - divadelní hra
La passeggiata - divadelní hra
1952 Revisor - divadelní hra
1951 Joueurs, Les - divadelní hra
1949 The Inspector General - divadelní hra
1937 Ženitba - divadelní hra
1933 Revizor - divadelní hra
1915 Para gnědych
1910 Noč v maje - divadelní hra

TV seriály

2010 Nesmrtelní (TV seriál) - divadelní hra
Kontrola (E06) - divadelní hra
1950 BBC Sunday-Night Theatre (TV seriál) - divadelní hra

Spisovatelská filmografie

Filmy

2015 Mrtvé duše (divadelní záznam) - kniha
2014 Viy - kniha
2009 Taras Bulba - kniha
2007 Russkaja igra - kniha
2006 Vedma - kniha
2001 Večera na chutore bliz Dikaňki (TV film) - povídka
1997 Noč pěred Rožděstvom - kniha
1996 Vij - kniha
1995 Plášť (TV film) - povídka
1990 Svaté město - kniha
1989 Maschera del demonio, La - kniha
1987 Le Journal d'un fou - kniha
Mielipuolen päiväkirja (divadelní záznam) - kniha
Noc pred Kračúnom (TV film) - povídka
1983 Délibábok országa - kniha
Mirgorod i jego obitatěli (TV film) - kniha
Večery na samotě u Dikanky (TV film) - povídka
1977 Inkognito v Petrohradě - kniha
Nos (TV film) - kniha
1973 Calzonzin Inspector - kniha
Revisorn (TV film) - kniha
1972 Ztracená listina - kniha
1970 The Gamblers - kniha
1968 Věčer nakanuně Ivana Kupala - kniha
1967 Vij - kniha
1966 Kartyások (TV film) - kniha
1965 Päällysviitta (TV film) - povídka
1962 Taras Bulba - kniha
1961 Večera na chutore bliz Dikaňki - povídka
1960 Maska démona - kniha
Mjortvyje duši - kniha
1959 Kartasi (TV film) - kniha
Tote Seelen (TV film) - kniha
Šiněl - kniha
1956 Bespoke Overcoat, The - kniha
1952 Plášť - kniha
1951 Štědrovečerní noc - kniha
1950 Afsar - kniha
1947 Podobizna - povídka
1945 Propavšaja gramota - kniha
1941 Kak possorilsja Ivan Ivanovič s Ivanom Nikiforovičem - kniha
Majskaja noč - povídka
1939 Soročinskaja jarmarka - povídka
1938 The Rebel Son - kniha
1936 Taras Bulba - kniha
1933 Dcerušky pana starosty - kniha
1929 The Gamblers - kniha
1926 Šinel - kniha
1913 Noč pěred Rožděstvom - povídka
Strašnaja měsť - kniha
1909 Mjortvyje duši - kniha
Taras Bulba - kniha

TV seriály

2005 Dělo o Mjortvych dušach (TV seriál) - kniha
1984 Mjortvyje duši (TV seriál) - kniha
1980 Histoires étranges (TV seriál) - kniha
1973 BBC2 Playhouse (TV seriál) - kniha
1971 Ficciones (TV seriál) - kniha
1967 ITV Playhouse (TV seriál) - kniha
Probisvet (TV seriál) - kniha
1955 Matinee Theatre (TV seriál) - kniha
1953 Douglas Fairbanks Jr. Presents (TV seriál) - kniha

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace