foto

Michael Reeves

  • nar. 17.10.1943
    Sutton, Surrey, Anglie, Velká Británie
  • zem. 11.2.1969 (25 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Michael Reeves (1944, Londýn – 1969), od útlého věku vášnivý milovník filmu, psal již v době studií na internátní střední škole King's Mead filmové recenze do školního časopisu. Poté odletěl do USA a krátce pracoval pro Dona Siegela, u kterého se neohlášeně zjevil přede dveřmi. V Itálii jej angažoval producent Paul Maslansky jako druhého asistenta režie při natáčení hororu Il castello dei morti vivi (Hrad živých mrtvých, 1964). S Maslanského pomocí napsal, produkoval a režíroval film The She Beast (Satanova sestra, 1965), ve kterém se objevily scény, které později přepracoval v Lovcích čarodějnic. Později v Anglii režíroval pro společnost Tigon snímky The Sorcerers (Kouzelníci, 1967) a Lovci čarodějnic (Witchfinder General, 1968). Reevesovu kariéru předčasně ukončila tragická událost – v roce 1969 se předávkoval barbituráty.

Zdroj: MFF Karlovy Vary 2008

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

1970 Crescendo - původní scénář
1968 Lovci čarodějnic
1967 The Sorcerers
1966 The She Beast
1964 Il castello dei morti vivi
1961 Intrusion
1959 Down
1958 Carrion

Producentská filmografie

Filmy

1967 The Sorcerers
1961 Intrusion

Herecká filmografie

Střihačská filmografie

Filmy

1961 Intrusion

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace