foto

Suranne Jones

  • nar. 27.8.1978 (40 let)
    Oldham, Velký Manchester, Anglie, Velká Británie

Biografie

Sarah Anne Jones (narozena 27. srpna 1978, Chadderton, Greater Manchester v Anglii) začala svou kariéru rolí Karen McDonald v seriálu CORONATION STREET na stanici ITV1. Po čtyřleté zkušenosti tuto show opustila, aby se mohla jako herečka zdokonalit a nasbírat nové zkušenosti. Vzala i další role v rámci stejné stanice, například v dramatech VINCENT, STRICTLY CONFIDENTIAL či HARLEY STREET.

Poté přestoupila na stanici BBC One, kde byla její postava v seriálu UNFORGIVEN usvědčena z vraždy dvou policejních úředníků. Tato role jí přinesla velmi pozitivní ohlasy, stejně jako její další role ve FIVE DAYS a SINGLE FATHER. Také se společně s kolegyní Sally Lindsay podílela na seriálu SCOTT & BAILEY. Nejvíc se nejspíš zviditelnila svou rolí lidské podoby Tardis, časoprostorové dimenzionální lodi v kultovním britském seriálu DOCTOR WHO. Mimo jiné také účinkuje v divadle.

V současnosti žije v Manchesteru v „150 let staré barabizně“, ale již roku 2010 říkala, že si chce ještě najít byt v Londýně. V době účinkování v Coronation Street se zasnoubila s Jimem Phelanem, se kterým se však brzo poté rozešla. Žije se svým psem Baxterem (Jack Russell teriér) a účastní se mnoha charitativních akcí. Její matce diagnostikovali rakovinu prsu. Suranne spolupracuje s Christian Aid, jezdí do Sierry Leone a Demokratické rebuliky Kongo, kde pomáhá s projekty proti HIV a bojuje za práva žen a dětí.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2019 Gone
2015 A Christmas Star
2009 Love and a Long Shot
2007 Dead Clever: The Life and Crimes of Julie Bottomley (TV film)
2005 Celebrate 'Oliver!' (TV film)
2004 Punch

TV seriály

2019 Gentleman Jack (TV seriál)
Are you still talking? (S01E08)
Why've you brought that? (S01E07)
Do ladies do that? (S01E06)
další epizody (8)
2018 Jarmark marnosti (TV seriál)
Endings and Beginnings (E07)
In Which a Painter's Daughter Meets a King (E06)
In Which Battles Are Won and Lost (E05)
další epizody (7)
Save Me (TV seriál)
Episode 6 (S01E06)
Episode 5 (S01E05)
Episode 4 (S01E04)
další epizody (6)
2017 Doktorka Fosterová (TV seriál)
Epizoda 5 (S02E05)
Epizoda 4 (S02E04)
Epizoda 3 (S02E03)
další epizody (5)
2016 Scott and Bailey (TV seriál)
Change (S05E03)
Nobody’s Fool (S05E02)
Home Fires (S05E01)
2015 Doktorka Fosterová (TV seriál)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
Epizoda 3 (S01E03)
další epizody (5)
2014 The Crimson Field (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
Scott and Bailey (TV seriál)
Lost Loyalty (S04E08)
Fatal Error (S04E07)
Professional Divide (S04E06)
další epizody (8)
2013 Playhouse uvádí (TV seriál)
Stage Door Johnnies (S02E06)
Scott and Bailey (TV seriál)
Futures (S03E08)
Wrong Place, Wrong Time (S03E07)
Undermined (S03E06)
další epizody (8)
2012 Pro strach naděláno (TV seriál)
Secret of Crickley Hall, The (TV seriál)
Scott and Bailey (TV seriál)
Divided Loyalties (S02E08)
Sidelines (S02E07)
Mould (S02E06)
další epizody (8)
2011 Scott and Bailey (TV seriál)
Vendetta (S01E06)
Faultlines (S01E05)
Execution (S01E04)
další epizody (6)
Pán času (TV seriál)
Doktorova žena (S06E04)
2010 Svobodný otec (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
Pět dní (TV seriál)
Day 102 (S02E05)
Day 37 (S02E04)
Day 8 (S02E03)
další epizody (5)
2009 Unforgiven (TV seriál)
Dobrodružství Sarah Jane (TV seriál)
Pomsta Mony Lisy - 2. část (S03E10)
Pomsta Mony Lisy - 1. část (S03E09)
2008 Harley Street (TV seriál)
2006 Strictly Confidential (TV seriál)
2005 Vincent (TV seriál)
1998 City Central (TV seriál)
1996 My Wonderful Life (TV seriál)
1960 Coronation Street (TV seriál)

Dokumentární

2017 Brian Pern: A Tribute (TV film)
2016 Život ve vzduchu (TV seriál) - vyp.
2011 Doctor Who: Best of Specials (TV seriál)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2016 Scott and Bailey (TV seriál)
Change (S05E03)
Nobody’s Fool (S05E02)
Home Fires (S05E01)
2014 Scott and Bailey (TV seriál)
Lost Loyalty (S04E08)
Fatal Error (S04E07)
Professional Divide (S04E06)
další epizody (8)
2013 Scott and Bailey (TV seriál)
Futures (S03E08)
Wrong Place, Wrong Time (S03E07)
Undermined (S03E06)
další epizody (8)
2012 Scott and Bailey (TV seriál)
Loyalty (S02E01)
2011 Scott and Bailey (TV seriál)
Vendetta (S01E06)
Faultlines (S01E05)
Execution (S01E04)
další epizody (6)

Host

TV pořady

2000 GPTV (TV pořad)
1999 Loose Women (TV pořad)
1988 This Morning (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace