foto

Meryem Uzerli

  • nar. 12.8.1983 (35 let)
    Kassel, Západní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Meryem Sarah Uzerli (nar. 12.8.1983, Kassel, Nemecko) je nemecko-turecká herečka. Narodila sa nemeckej matke, ktorá je tiež herečka a tureckému otcovi. Má troch starších súrodencov – dvoch bratov a jednu sestru. Študovala herectvo na Schauspielstudio Frese v Hamburgu v rokoch 2000 až 2003. Jej materinský jazyk je nemčina, neskôr sa začala učiť turečtinu, ktorú si zdokonalila počas nakrúcania seriálu Muhteşem Yüzyıl.

Modrooká, 173 cm vysoká Meryem začala kariéru v menších nemeckých produkciách. Prvýkrát sa na televíznych obrazovkách objavila v roku 2008 v seriáli INGA LINDSTRÖM. Nasledovali menšie úlohy v TV filmoch DAS TOTAL VERRÜCKTE WUNDERAUTO (2009), THE LINE (2009), STERNE ÜBER DEM EIS (2009) a JOURNEY OF NO RETURN (2010).

Známou sa stala vďaka úlohe v úspešnom tureckom seriáli SULTÁN (2011), v origináli Muhteşem Yüzyıl, kde stvárnila postavu krásnej otrokyne Hürrem, ktorá sa neskôr stala manželkou sultána Sulejmana I. Nádherného (Halit Ergenç).

Herecká filmografie

Filmy

2017 Cingöz Recai
Öteki Taraf
2016 Annemin Yarasi
2009 The Line (studentský film)
Vzrušující víkend (TV film)
2008 Inga Lindström: Hanna a její narozeniny (TV film)

TV seriály

2016 Gecenin Kraliçesi (TV seriál)
2015 Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (TV seriál)
2011 Velkolepé století (TV seriál)
2010 WALF: We All Love Football (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace