foto

André Erkau

  • nar. 17.8.1968 (51 let)
    Dortmund, Nordrhein-Westfalen, Západní Německo

Biografie

André Erkau (1968) je německý scenárista a režisér. Získal herecké vzdělání a pracoval v divadelním a TV prostředí, později studoval režii na Akademii mediálních umění v Kolíně nad Rýnem, kterou absolvoval úspěšným krátkým snímkem 37 bez cibule (37 ohne Zwiebeln, 2006). Debutoval celovečerní komedií Samomluva (Selbstgespräche, 2008), kterou následovaly filmy Zaseklí v mrazáku (Arschkalt, 2011) a Kdo se bojí, nesmí do lesa (Das Leben ist nichts für Feiglinge, 2012).

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

2019 Auf einmal war es Liebe (TV film)
2017 Happy Burnout
Liebe auf den ersten Trick (TV film)
Love is in the Air (TV film)
2015 Tatort – Schwanensee (TV film)
Vinnetouův syn
2014 Tatort - Wahre Liebe (TV film)
2012 Život není med
2011 Arschkalt
2008 Selbstgespräche
2006 37 ohne Zwiebeln

TV seriály

2016 Wolfsland (TV seriál)
Ewig Dein (E01)
1970 Místo činu (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

2019 Auf einmal war es Liebe (TV film)
2017 Happy Burnout
2011 Ein Tick anders
2005 Catering (studentský film)
2004 Nie solo seiN

TV seriály

2000 Fabrixx (TV seriál)
1993 Nicht von schlechten Eltern (TV seriál)

Dokumentární

2003 Verkauftes Land (TV film)

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Filmy

2006 37 ohne Zwiebeln

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky