foto

Šimon Štefanides

  • nar. 23.6.1995 (23 let)
    Rychnov nad Kněžnou, Česko

Biografie

Šimon Štefanides (1995) je studentem 3. ročníku katedry režie na pražské FAMU a 2. ročníku na Vysoké škole ekonomické. Touhu stát se filmařem v sobě objevil v 16 letech, kdy natočil svůj amatérský film Slepice, který získal několik ocenění na festivalech amatérského filmu. Po maturitě byl přijat na zubní lékařství LFHK UK a na režii FAMU. Vybral si film a nyní studuje v tvůrčí dílně Bohdana Slámy a Jasmíny Blažević. Mezi jeho studentské práce patří: Salon Irena (2015), Evas Katze (2015), Posvátná prostitutka (2016) a Nehoda (2016). V roce 2015 získal cenu NEURON Prima ZOOM za nejlepší vědecké video. Jeho zatím poslední režií je krátký film Dištanc (2017), který vznikl v rámci projektu ShortStream internetové televize Stream.cz.

Festival krátkých filmů Praha

Režijní filmografie

Filmy

2017 Dištanc (studentský film)
2016 Anticorro (studentský film)
Nehoda (studentský film)
Posvátná prostitutka (studentský film)
2015 Eva's Katze (studentský film)
Salon Irena (studentský film)
2013 Dva v jednom (amatérský film)
Praotec Čech (amatérský film)
2012 Slepice (amatérský film)

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Anticorro (studentský film)
Nehoda (studentský film)
Posvátná prostitutka (studentský film)
2015 Salon Irena (studentský film)
2013 Dva v jednom (amatérský film)

Kameramanská filmografie

Filmy

2013 Dva v jednom (amatérský film)

Střihačská filmografie

Filmy

2016 Anticorro (studentský film)
Nehoda (studentský film)
Posvátná prostitutka (studentský film)

Scénografická filmografie

Filmy

2016 Nehoda (studentský film)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace