foto

Max Casella

  • nar. 6.6.1967 (50 let)
    Washington, District of Columbia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Max Casella je americký herec, známý pro roli v televizním seriálu RODINA SOPRÁNŮ nebo jako hlas Daxtera ve videohře Jak and Daxter.

Casella se narodil ve Washingtonu, DC, Davidu Deitchovi (novinář-fejetonista) a Doris Caselle (sociální pracovnice). Otec je Žid a matka italského původu. Vyrůstal v Cambridge, Massachusetts, kde navštěvoval stejnou školu jako herci Traci Bingham a Matt Damon. Je ženatý a žije v New Yorku se svou ženou Leonou a dvěma dcerami, Miou a Gioiu.

V letech 1989-1993 hrál Vincenta "Vinnie" Delpina v televizním seriálu DOOGIE HOWSER, M.D. po boku Neila Patricka Harrise. V roce 1992 hrál Racetraka Higginse v Disney muzikálu NEWSIES – film je natočen podle skutečných událostí z roku 1899, kdy skupinka kluků, kteří roznášeli noviny, povstala proti Josephu Pulitzerovi a Williamu Randolphu Hearstovi. O další dva roky později vytvořil postavu Paula Marca v životopisném filmu Tima Burtona – ED WOOD. Největší boom pak přišel v roce 1999 s již zmiňovaným seriálem RODINA SOPRÁNŮ. A hned na to ho můžeme vidět ve filmu s Robertem de Nirem – PŘEBER SI TO. Jeho hlas můžeme slyšet v několika animovaných filmech, za zmínku pak určitě stojí dabing lemura Ziniho v Disney filmu DINOSAURUS.

Mezi další vydařené projekty, na kterých se podílel, patří romantické drama NOUZOVÝ VÝCHOD (2008), krimi seriál IMPÉRIUM – MAFIE V ATLANTIC CITY (2010) nebo akční seriál ZPOVĚĎ (2011). V roce 2013 ztvárnil roli Pappiho Corsicata v hudební komedii V NITRU LLEWYNA DAVISE nebo roli Eddiho v další komedii Woodyho Allena – JASMÍNINY SLZY.

Veronika "wertcha" Fojtikova

Herecká filmografie

Filmy

2017 Kolo zázraků
2016 Jackie
Pod rouškou noci
2015 Applesauce
Divoká karta
Christmas Eve
2014 Sen noci svatojánské Julie Taymor (divadelní záznam)
2013 Jasmíniny slzy
Oldboy
Poslední láska Robina Hooda
Stárnoucí gigolo
Trust, Greed, Bullets & Bourbon
V nitru Llewyna Davise
2012 Zabít tiše
2011 Agenti v sukních: Jaký otec, takový syn
Někde dnes večer
Roasted: America Under the Influence
2009 Scaring the Fish
2008 Nouzový východ
Tvrdé palice
2005 Hoši z Bristolu
Ta známá Bettie Page
2000 Behind the Seams
Dinosaurus
King of the Open Mic's
Malá mořská víla II: Návrat do moře
1999 Freak Talks About Sex
Přeber si to
1997 Ještě blbější
1996 Seržant Bilko
1995 Rychlejší než vítr
1994 Ed Wood
1992 Newsies

TV seriály

2017 Sea Oak (TV seriál)
The Detour (TV seriál)
The Ass (S02E12)
The Tournament (S02E06)
The Birth (S02E05)
další epizody (4)
2016 Crisis in Six Scenes (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
Jedna noc (TV seriál)
The Art of War (E04)
The Beach (E01)
Vinyl (TV seriál)
Alibi (E10)
Královna rock'n'rollu (E09)
E. A. B. (E08)
další epizody (9)
2011 Zpověď (TV seriál)
2010 Havaj 5-0 (TV seriál)
Válka gangů (S01E03)
Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Návrat k normálu (S01E12)
Smaragdové město (S01E10)
Belle Femme (S01E09)
další epizody (7)
2007 Bronx Is Burning, The (TV seriál)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Made in Amerika (S06E21)
Kennedy a Heidi (S06E18)
Chovej se jako chlap (S06E17)
další epizody (4)
2006 Rodina Sopránů (TV seriál)
Kaisha (S06E12)
Pouť (S06E09)
Výstava luxusního zboží (S06E07)
další epizody (7)
2005 Medium (TV seriál)
2004 Rodina Sopránů (TV seriál)
Nic ve zlém (S05E13)
Chladnokrevná msta (S05E10)
Neznámí muži tmavé pleti (S05E09)
další epizody (7)
2003 Queens Supreme (TV seriál)
2002 Rodina Sopránů (TV seriál)
Příboj (S04E13)
Elois (S04E12)
Silný, mlčenlivý typ (S04E10)
další epizody (7)
2001 The Legend of Tarzan (TV seriál)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Podraz (S03E09)
Když Pán povstal (S03E08)
Šťastný syn (S03E03)
1997 Perné dny (TV seriál)
1996 Arnoldovy patálie (TV seriál)
1995 Adventures of Hyperman, The (TV seriál)
1994 Cosbyho případy (TV seriál)
1993 Kromaňonec (TV seriál)
1989 Doogie Howser, M.D. (TV seriál)
1985 The Equalizer (TV seriál)
1984 Kate & Allie (TV seriál)

Dokumentární

2010 Vášeň
1993 Canceled Lives: Letters from the Inside
1990 Help Save Planet Earth (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace