foto

Jan Bílek

  • nar. 6.5.1949 (68 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jan Bílek absolvoval katedru loutkářství na pražské DAMU. V letech 1977 - 1995 působil divadle Drak v Hradci Králové jako člen souboru, ale i jako spolutvůrce řady inscenací. Později také založil Bílkovo kratochvilné divadlo.

Jako autor i jako režisér spolupracoval s řadou českých loutkových divadel a společností: Malým divadlem České Budějovice, spolkem Komedianti na káře, brněnskou Radostí, Pohádkomilným divadlem K. Škvrnové, a s mnohými dalšími.

Je hercem souboru Samohana HK a od léta 2009 je členem Klicperova divadla v Hradci Králové, kde zahájil svou činoherní kariéru jako Muž zasypaný hnojem.

Česká filmová "FILMOVKA" a nezávislá tvorba

Herecká filmografie

Filmy

2017 O vlásek zakletá (amatérský film)
2016 Pomsta (amatérský film)
2014 SM Kabaret: Kabaret oživlých mrtvol (divadelní záznam)
2012 Figarova svatba (divadelní záznam)
1991 Strakonický dudák (divadelní záznam)

TV seriály

2017 Modrý kód (TV seriál)
Bezvýznamná chyba (S02E15)
2016 Pustina (TV seriál)
Epizoda 7 (E07)
2015 Všechny moje lásky (TV seriál)
Sametovej úlet (E14)
2011 Aféry (TV seriál)
2010 Cesty domů (TV seriál)

TV pořady

2013 Sígři ve výslužbě (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace