foto

Klaus Manchen

  • nar. 1.12.1936 (82 let)
    Breslau (Wrocław), Preußen, Německá říše

Biografie

Narodil se roku 1936 v Breslau (nyní Vratislav, Polsko). Manchen je zkušeným německým hercem na jevišti i ve filmu. Jeho vzdělání začalo v Berlíně na obecné dramatické škole, dnešní herecké akademii Ernsta Busche. Manchen pracoval s režiséry, jako jsou Konrad Wolf – Ich war neunzehn (1968) a Max Färberböck – Aimée & Jaguar (1999). Od roku 1965 do 2002 byl členem divadelního spolku Maxim-Gorki-Theater. Nyní pracuje jako herec na volné noze, zkouší různé věci, jako propůjčit svůj hlas farmáři v Bílé stuze Michaela Hanekeho (2009).

Film Europe

Herecká filmografie

Filmy

2018 Polizeiruf 110 - Für Janina (TV film)
Polizeiruf 110 - Kindeswohl (TV film)
2017 Der Tunnel
Polizeiruf 110 - In Flammen (TV film)
2016 Minuta ticha (TV film)
Polizeiruf 110 - Im Schatten (TV film)
Tatort - Rebecca (TV film)
2015 Polizeiruf 110 - Wendemanöver (TV film)
2013 Polizeiruf 110 - Fischerkrieg (TV film)
Schwestern
Willkommen bei Habib
2012 Láska s vůní máty (TV film)
Polizeiruf 110 - Die Gurkenkönigin (TV film)
Polizeiruf 110 - Einer trage des anderen Last (TV film)
2011 Armadingen (studentský film)
Betten-Seifert ist tot
Bojovnice
Můj nejlepší nepřítel
Polizeiruf 110 - Feindbild (TV film)
Tatort - Borowski und die Frau am Fenster (TV film)
2010 Boxhagener Platz
Polizeiruf 110 - Einer von uns (TV film)
Smrtelné odhalení (TV film)
Tatort - Absturz (TV film)
2009 Bílá stuha
Die Liebe der Kinder
Schuldig (TV film)
2008 Landgang (studentský film)
2007 Befehl, Der
Zepp
2006 Kde je Fred?
Maria am Wasser
Místo činu - Zatmění slunce (TV film)
Neun Szenen (studentský film)
Rudý kakadu
Zimní cesta
Černý svědek (TV film)
2004 Das Apfelbaumhaus
Tatort - Der vierte Mann (TV film)
Tatort - Große Liebe (TV film)
2003 Aus Liebe zu Deutschland - Eine Spendenaffäre (TV film)
Tatort - Rosenholz (TV film)
2000 Die Polizistin (TV film)
Zoom - It's Always About Getting Closer
1999 Aimee a Jaguár
1998 Strand von Trouville, Der
Tatort - Ein Hauch von Hollywood (TV film)
1997 Gesches Gift
Tatort - Tödlicher Galopp (TV film)
1996 Tatort - Tod im Jaguar (TV film)
1994 Blaue, Der
Polizeiruf 110 - Keine Liebe, kein Leben (TV film)
1992 Frank und Robert (TV film)
1991 Der Staatsanwalt hat das Wort - Vater, Mutter, Kind (TV film)
Letzte Liebe (TV film)
Mein Kampf (TV film)
1990 Die Übergangsgesellschaft (divadelní záznam)
König Phantasios (TV film)
1989 Barbaron (TV film)
Der Staatsanwalt hat das Wort - Wegen Todesfall geschlossen (TV film)
Grüne Hochzeit
Spur führt zum Silbersee, Die
Vloupání
1987 Jeder träumt von einem Pferd (TV film)
1986 Der Staatsanwalt hat das Wort - Ein todsicherer Tip (TV film)
Pelle der Eroberer (TV film)
Startfieber
1985 Ode dneška dospělý
1984 Drei Schwestern (divadelní záznam)
Ein Sommernachtstraum (divadelní záznam)
Miluju Viktora (TV film)
Sen o štěstí
Wo andere schweigen
1983 Roztomilé hříšnice (TV film)
Zvěd
1982 Dlouhá cesta do školy
1981 Velké dobrodružství Kašpara Schmecka (TV film)
1979 Lachtauben weinen nicht
Nicki
Plantagenstraße 19 (TV film)
Schatzsucher
1978 Příliš mnoho dobrodružství
1977 Absage an Viktoria (TV film)
Der Staatsanwalt hat das Wort - Fahrspuren (TV film)
Die Letzten (divadelní záznam)
Die Tänzerin mit der Maske (TV film)
1975 Der arme Reiche, Hubert B. (TV film)
Heute ist Freitag (TV film)
Karlemanns Brücke (TV film)
Lota ve Výmaru
1974 Bunnebacke (TV film)
Eigene Haut, Die (TV film)
Galgenbergstory (TV film)
Maria (TV film)
Nackte Mann auf dem Sportplatz, Der
1973 Erziehung vor Verdun. Der große Krieg der weißen Männer (TV film)
Meine Schwester Tilli (TV film)
Wann kommt Ehrlicher? (TV film)
1972 Der Egoist (divadelní záznam)
Polizeiruf 110 - Der Tote im Fließ (TV film)
Polizeiruf 110 - Die Tote im Fließ (TV film)
Romanze für einen Wochentag (TV film)
Ten třetí
1971 Polizeiruf 110 - Der Fall Lisa Murnau (TV film)
Čjornje suchari
1970 Netzwerk
1969 Krupp und Krause (TV film)
1968 Bylo mi devatenáct
Die Kleinbürger (TV film)
Die Toten bleiben jung
Zeit ist Glück (TV film)
1965 Chaussee zum großen Himmelswagen (TV film)
Die andere Front (TV film)

TV seriály

2016 Die Spezialisten - Im Namen der Opfer (TV seriál)
2015 Tannbach - vesnice na dělící čáře (TV seriál)
2014 Alles Klara (TV seriál)
Picknick mit Leiche (S02E12)
2008 Dell & Richthoven (TV seriál)
Die Stein (TV seriál)
2006 Tierärztin Dr. Mertens (TV seriál)
2005 Bis in die Spitzen (TV seriál)
Der Staatsanwalt (TV seriál)
2004 Rodina doktora Kleista (TV seriál)
2003 Einmal Bulle, immer Bulle (TV seriál)
2001 40. okrsek (TV seriál)
Liebesau - die andere Heimat (TV seriál)
Zvláštní jednotka, Lipsko (TV seriál)
2000 Alles Atze (TV seriál)
1998 In aller Freundschaft (TV seriál)
1997 Dr. Sommerfeld - Neues vom Bülowbogen (TV seriál)
1996 Friedemann Brix - Eine Schwäche für Mord (TV seriál)
1995 Inspektor Balko (TV seriál)
1994 Imken, Anna und Maria oder Besuch aus der Zone (TV seriál)
1993 Immer wieder Sonntag (TV seriál)
1991 Luv und Lee (TV seriál)
1986 Großstadtrevier (TV seriál)
1985 Flug des Falken (TV seriál)
1979 Die Lange Straße (TV seriál)
1978 Marx und Engels - Stationen ihres Lebens (TV seriál)
SOKO München (TV seriál)
1977 Starej (TV seriál)
1975 Broddi (TV seriál)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)
1970 Die Flamme (TV seriál)
1969 Geheime Spuren (TV seriál)
1967 Begegnungen (TV seriál)
1965 Der Staatsanwalt hat das Wort (TV seriál)

Dokumentární

2004 Die Stunde der Offiziere (TV film)
2000 Deutschlandspiel (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace