foto

Rick Alverson

  • nar. 1971
    Richmond, Virginia, USA

Biografie

Rick Alverson (1971) je filmař a hudebník. Natočil čtyři celovečerní snímky ve spolupráci s nezávislým labelem Jagjaguwar, mezi nimi například The Builder (2010) a New Jerusalem (2011). V roce 2011 získal od Muzea krásných umění ve Virginii příležitost zapojit se do grantového programu Visual Arts Fellowship. Režíroval také videoklipy pro muzikanty jako Bonny Prince Billy nebo Gregor Samsa.

Fresh Film Fest

Režijní filmografie

Filmy

2018 Hora
2015 Entertainment
2013 The Sixth Year
2012 Komedie
2011 New Jerusalem

Hudební videoklipy

2016 Oneohtrix Point Never: Animals (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Hora
2015 Entertainment
2012 Komedie
2011 New Jerusalem

Hudební videoklipy

2016 Oneohtrix Point Never: Animals (hudební videoklip)

Střihačská filmografie

Filmy

2018 Hora
2015 Entertainment
2013 The Sixth Year
2011 New Jerusalem

Hudební videoklipy

2016 Oneohtrix Point Never: Animals (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Filmy

2015 Entertainment