foto

Lashana Lynch

  • nar. 27.11.1987 (33 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Zajímavosti o tvůrci (4)

  • Není čas zemřít (2021)

    - Bondův kluzák v Není čas zemřít je pomyslným potomkem žlutého vrtulníčku ze Žiješ jen dvakrát (1967) a obojživelného Lotusu Espirit S1 ze Špiona, který mě miloval (1977) – dnes retro a úsměvných, na svou dobu však vizionářsky futuristických vozítek. Prostorově ekonomický kluzák se skládacími křídly v případě potřeby vydrží i pod vodou jako aerodynamická ponorka. Aby náhodou herci omylem neodplachtili z nákladního letadla, byl kluzák vytvořen primárně zvláštními efekty. Přesto ale filmaři pro natáčení s Craigem a Lashanou Lynch sestrojili alespoň maketu kokpitu. „Fakt jsem si je přál vyhodit z pravého letadla. Tak třeba příště,“ směje se režisér, který stojí i za návrhem designu kluzáku. „Nechtěl jsem, aby vypadal příliš jako dron, ale aby působil, lehce, dynamicky, efektivně,“ vysvětluje. „Zároveň jsem si dali záležet s věrohodným znázorněním technologie, která motoru umožňuje fungovat pod vodou. Idea je taková, že pádem nabere rychlost ve vzduchu a nahromaděnou kinetickou energii pak využije v turbíně pod vodou.“ (M.u.t.t.t.y)

  • Captain Marvel (2019)

    - Režisér Ryan Fleck přiznal, že jej herečka Lashana Lynch svým výkonem na konkurzu o roli Marie Rambeau rozbrečela. (Andrew78)

  • Captain Marvel (2019)

    - Jedna z prvních verzí scénáře počítala s tím, že film začne na Zemi. Mělo se jednat o scénu odkazující na kultovní film Top Gun (1986), ve které se Carol Danvers (Brie Larson) a Maria Rambeau (Lashana Lynch) účastní leteckého simulovaného cvičení. Tvůrci nakonec od nápadu upustili, aby diváci neznali od začátku původ hrdinky. (Andrew78)

  • Captain Marvel (2019)

    - Brie Larson, která představuje Carol Danversovou / Captain Marvel, a Lashana Lynch, jež ztvárnila zkušební pilotku Marii Rambeauovou, společně navštívily vojenskou leteckou základnu Nellis Air Force Base v Las Vegas, aby zde podstoupily velice exkluzivní výcvik a na vlastní kůži si vyzkoušely let ve stíhacím letounu F-16. Brie Larson měla také možnost setkat se a strávit čas s brigádní generálkou Jeannie Marie Leavittovou, která se v roce 1993 stala první stíhací pilotkou americké Air Force a byla také první ženou, která byla pověřena velením letky stíhacích letounů. (Zdroj: Falcon)

Herecká filmografie

Filmy

2021 Není čas zemřít
2020 The Intergalactic Adventures of Max Cloud
2019 Captain Marvel
2016 Brotherhood
2014 The 7.39 (TV film)
2013 Powder Room
2012 Fast Girls

TV seriály

2021 WandaVision (TV seriál) - a.z.
Breaking the Fourth Wall (E07) - a.z.
Y: The Last Man (TV seriál)
2018 Neprůstřelní (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (6)
2017 Still Star-Crossed (TV seriál)
Hell Is Empty and All the Devils Are Here (E06)
Nature Hath Framed Strange Fellows in Her Time (E05)
Pluck Out the Heart of My Mystery (E04)
další epizody (6)
2015 Crims (TV seriál)
Smrt v ráji (TV seriál)
The Perfect Murder (S04E06)
2013 Atlantis (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)

Dokumentární

2011 The Big Picture (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky