foto

Adam Ant

  • nar. 3.11.1954 (65 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Adam Ant se narodil 3. 11. 1954. jako Stuart Leslie Goddard. Jeho rodiče se rozvedli když mu bylo sedm let, především kvůli alkoholismu jeho otce. Jeho matka se pak o něj starala sama, a dělala uklízečku. Velice známý fakt je, že chodila uklízet dům Paula McCartneho.

Studoval grafické umění na Hornsey School of Art, a to, stejně jako fakt že se vždycky zajímal o historii, mu později pomohlo v jeho hudební kariéře, a to jak po zvukové stránce, tak po vizuální. Vždycky říkal že je pro něj stejně důležité jak hudba vypadá, jako jak zní. Jeho hudební kariéra a celkový vzhled by se dal rozdělit do několika období – punkový v sedmdesátých letech, popovo-punkový v osmdesátých letech, a new romantic/pop styl v devadesátých letech. V osmdesátých letech byl sexsymbol, který byl velmi často na titulních stránkách časopisů, ale zároveň byl často i terčem posměchu a kritiky za jeho výstřední vzhled. Podle jeho slov byl ale „tak heterosexuální, že mu je jedno když si o něm někdo myslí že je gay".

První byl ve skupině Bazzoka Joe jako baskytarista s přezdívkou „Eddie Riff", a potom jako frontman ve vlastní kapele The B-sides. Potom si Adam najal Malcoma McLarena, a začal s první sestavou Adam And The Ants pracovat na svém stylu a svojí hudbě. Malcolm McLaren ho ale později z kapely vyhodil, protože měl s kapelou jiné plány, a Adam mu připadal moc starý. Kapela bez něj nadále vystupovala jako „Bow Wow Wow".

To přichází období Antmanie s jeho novou kapelou The Ant's, a jejich (jeho) dvě nejúspěšnější desky „Kings of the Wild Frontier" a „Prince Charming". Ostatním členům kapely se ale nelíbilo, jam jejich nová hudba směřuje, a kapela se rozpadla.

Adam začal pracovat sólově, měl ještě spoustu úspěšných desek, číslo 1. hitů, klipů, a velkou spoustu fanoušků. Adam už se ale nikdy nevrátil ke svojí pirátsko-indiánské image, což spoustu fanoušků dost mrzelo. Dokonce mu prý byly nabídnuty miliony, jenom aby si ještě někdy namaloval „bílý pruh", ten měl ale na obličeji naposledy v roce 1981. Jeho stylem se pak později inspiroval Johnny Depp jako kapitán Jack Sparrow.

Stěhuje se do Los Angeles a dále hudebně spolupracuje jen s Markem Pirronim. Studuje herectví a vystupuje ve filmech. Poprvé se sice objevil už ve filmu Jubilee v roce 1977, ale později se začal herectví věnovat aktivněji a objevil se například seriálech Neuvěřitelné příběhy od Stevena Spielberga, Brutální Nikita, nebo ve filmech Love Bites, World Gone Wild, Drop Dead Rock, nebo Sweetwater.

Adam ale vždycky trpěl depresemi, a v roce 2002 to začalo být vážné, stalo se mu pár skandálů a dokonce byl zatčen. Rozhodl se ale začít s tím něco dělat, dát si pauzu od veškeré práce, navíc se mu v roce 1983 narodila dcera Lily a on o ní vždycky říkal, že je to nejlepší co ho v životě potkalo, a proto byla i hlavní důvod, proč se rozhodl léčit. Později mu byla diagnostikovaná bipolární porucha, ale Adam o tom nerad mluví jako o jedné „nemoci", která by měla vždycky stejné příznaky, nebo která by se dala vždycky léčit stejným způsobem, jako u ostatních lidí s „bipolární poruchou". Říká že každý je individuální, a že je to u každého jiné. Mluví ale o svých depresích naprosto otevřeně, a odpovídá i na dotazy lidí.

V roce 2011 Adam oznamuje, že chystá novou desku. Ta byla v roce 2013 vypuštěna do světa, a nese dlouhý a neobyčejný název „Adam Ant Ts The Blueblack Hussar In Marrying The Gunner's Doughter". Také se vrací ke svému výstřednímu vzhledu.

BubbleGum

Herecká filmografie

Filmy

1999 Sweetwater (TV film)
1997 Možná jsem vrah (TV film)
1996 Drop Dead Rock
Milenecký uzel
1995 Cyber Bandits
Desert Winds
1993 Hra na zradu (TV film)
Kousavá láska
1992 Půlnoční horečka
1989 Trust Me
1988 Spellcaster
Zdivočelý svět
1987 Chladná ocel
Slamdance
1986 Kočovníci smrti
1977 Jubilee

TV seriály

1997 Brutální Nikita (TV seriál)
1995 Batman (TV seriál)
The Lion and the Unicorn (S04E05)
1992 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
Maniac at Large (S04E10)
1990 Zapadákov (TV seriál)
1987 Neuvěřitelné příběhy (TV seriál)
Moc divní sousedé (S02E18)
1986 Sledge Hammer, policajt s.r.o. (TV seriál)
1985 The Equalizer (TV seriál)

Dokumentární

2013 Promoter, The
The Blue Black Hussar
1995 Punk and the Pistols (TV film) - a.z.
1983 Motown 25: Yesterday, Today, Forever (TV film)

Host

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky