foto

Cosma Shiva Hagen

  • nar. 17.5.1981 (39 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Cosma Shiva Hagen se narodila 17. května roku 1981 v Los Angeles (Kalifornie, USA). Její rod je proslulý po celém Německu, neboť její matka Nina je punková zpěvačka, otec Ferdinand hudebník, babička Eva-Maria známá herečka a dědeček východoněmecký spisovatel. Jelikož je její matka také herečka, stále s ní cestovala, proto vyrůstala v různých městech, například Londýn, Paříž, Berlín či Ibiza a studovala na více než dvaceti různých školách. Aktuálně však žije v Německu ve městě Hamburg.

Cosma má zajímavou historii svého jména - její matka Nina prý viděla při těhotenství UFO a proto pojmenovala svou dceru jako Cosma (jako Kosmos) a Shiva (jako hinduistický bůh).

Cosma mluví plynule anglicky, německy, francouzsky a španělsky, její filmy jsou však v drtivé většině točeny v německém jazyce. Její téměř neznámější role je role Sněhurky ve dvoudílném filmu 7 TRPASLÍKŮ.

StrYke

Herecká filmografie

Filmy

2017 Montrak
2016 T.H.U.G: True Hustler Under God
2015 Der 8. Kontinent
2014 I muži mají své dny
Včelka Mája
2013 Kriminálka Istanbul - Střet zájmů (TV film)
2012 Schief gewickelt (TV film)
2011 Čarodějka Lilly: Cesta do Mandolanu
2009 Exploze
WinneToons - Die Legende vom Schatz im Silbersee
2008 Die Weisheit der Wolken (TV film)
Schade um das schöne Geld (TV film)
Speed Racer
Starověká šifra zkázy (TV film)
2007 Die Aufschneider
2006 7 trpaslíků
2005 Short Order
2004 7 trpaslíků
2003 Dirty Sky
2002 Das letzte Versteck (TV film)
Die Fabelhaften Schwestern (TV film)
Komisařka Rosa Roth - Zúčtování (TV film)
Místo činu - Jízda smrti (TV film)
2001 Berlin - Abschnitt 40 (TV film)
2000 Marlene
1999 Einfach raus (TV film)
Místo činu: Kolín - Martinské posvícení (TV film)
Sweet Little Sixteen (TV film)
Theater: Momo (TV film)
Todesengel (TV film)
1998 Legenda o Mulan
Milostné scény z planety Země

TV seriály

2010 Einsatz in Hamburg (TV seriál)
Rot wie der Tod (E13)
Kobra 11 (TV seriál)
Kybernetická bouře (S14E12)
2009 Nachtschicht (TV seriál)
Wir sind die Polizei (E07)
2008 Kriminálka Istanbul (TV seriál)
2004 Otec Braun (TV seriál)
Konec renesančního umělce (E04)
Začarovaný případ (E03)
Einsatz in Hamburg (TV seriál)
Bei Liebe Mord (E05)
2003 Nachtschicht (TV seriál)
Amok! (E01)
2002 Politibongo (TV seriál)
2001 Bella Block (TV seriál)
Schuld und Liebe (E10)
1998 Der Laden (TV seriál)
1997 Bella Block (TV seriál)
Tod eines Mädchens (E04)
1994 Rosa Roth (TV seriál)

Dokumentární

2006 Karol Wojtyla - Geheimnisse eines Papstes (TV film)
1999 Nina Hagen = Punk + Glory

Host

TV pořady

2015 Wer weiß denn sowas? (TV pořad)
2011 Nina Hagen - Godmother of Punk (TV pořad)
2003 Johannes Heesters: Eine Legende wird 100 (TV pořad)
1987 Nachtcafé (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)
1974 3nach9 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky