foto

Zbigniew Zamachowski

  • nar. 17.7.1961 (57 let)
    Brzeziny, Polsko

Ocenění

  • vítězství
  • nominace

Polskie Nagrody Filmowe: Orły

European Film Awards

Herecká filmografie

Filmy

2019 1800 gramów
Kurier
2018 Pitbull: Ostatni pies
Podatek od miłości
Pól wieku poezji pózniej
2017 Czuwaj
Noc plná zázraků 3
2016 7 rzeczy, których nie wiecie o facetach
Dark Crimes
Kolekcja sukienek
2015 Cesta do Říma
2014 Bohové
Jack Strong
Kochanie, chyba cię zabiłem
2013 Běž, chlapče, běž
Gabriel
Stacja Warszawa
Walesa: člověk naděje
2012 Dozvuky
2011 Swieta krowa
2010 Projekt dziecko, czyli ojciec potrzebny od zaraz
2009 Esterhazy
Operace Dunaj
Popiełuszko. Wolność jest w nas
Randka w ciemno
2008 Boisko bezdomnych
Janek
Luksus
Within the Whirlwind
2007 Ballada o Piotrowskim
Naděje
2006 Dublerzy
Przybyli ułani... (TV film)
2005 Czas surferów
Diabeł
Žabí lamento
2003 Birkenau
Lichter
Přimhuř oči
Tělo
Zróbmy sobie wnuka
Žurek
2002 Pianista
2001 Ahoj, Terezko
Lightmaker
Stacja
Zaklínač
2000 Når nettene blir lange
Pierwszy milion
Prymas - Trzy lata z tysiąca
Weiser
Životní zkouška
1999 Ohněm a mečem
Przygody dobrego wojaka Szwejka (TV film)
1998 23
Demony wojny wg Goi
1997 Darmozjad polski
Odwiedz mnie we snie
Pułapka
Szczęśliwego Nowego Jorku
1996 Pestka
1995 Plukovník Kwiatkowski
1994 Clandestin, Le (TV film)
Tři barvy: Bílá
Tři barvy: Červená
Zawrócony (TV film)
1993 Straszny sen Dzidziusia Górkiewicza
Taranthriller
Tři barvy: Modrá
1992 Naprawdę krótki film o miłości, zabijaniu i jeszcze jednym przykazaniu
Sauna (TV film)
Tak, tak
1991 Ferdydurke
Seszele
1990 Bal na dworcu w Koluszkach
Korczak
Útěk z kina „Svoboda“
1989 Tak mě radši zabij, poldo!
Umění milovat
1988 Běsi
1987 Pierscien i róza
Ucieczka
1986 Prywatne śledztwo
1981 Wielka majówka

TV seriály

2019 Echo serca (TV seriál)
Episode 5 (E05)
2018 W rytmie serca (TV seriál)
Ostateczne starcie (S02E13)
Śmiertelne wyzwanie (S02E12)
Trudno być tatą (S02E11)
další epizody (6)
2017 W rytmie serca (TV seriál)
Ślub (S01E13)
Epidemia (S01E12)
W pętli (S01E11)
další epizody (7)
2016 Pakt (TV seriál)
Układ (S02E06)
Spisek (S02E05)
Rozłam (S02E04)
další epizody (5)
2009 Strážce svědomí (TV seriál)
2002 Zaklínač (TV seriál)
Ciri (E13)
Falwick (E12)
Marigold (E11)
další epizody (7)
1998 13 posterunek (TV seriál)
Zmory z przeszłości (E32)
1997 Sława i chwała (TV seriál)
1996 Opowieść o Józefie Szwejku i jego drodze na front (TV seriál)
1995 Opowieść o Józefie Szwejku i jego najjaśniejszej epoce (TV seriál)
1988 Dekalog (TV seriál)
Dekalog X (E10)
1984 Rycerze i rabusie (TV seriál)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace