foto

Michal Romeo Dvořák

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Michal Dvořák je filmový a televízny režisér a producent. Je významnou osobnosťou česko-slovenskej hip hop scény, maloval graffiti, nakrútil niekoľko českých i slovenských hudobných videoklipov, dokumentov a dvd, 5 rokov viedol českú hudobnú televíznu hitparádu T-music. Pochádza z Prahy, kde na VŠUP vyštudoval Konceptuálne umenie, ktorému sa dodnes venuje. Je spoluzakladateľom umeleckej skupiny Ztohoven, podieľal sa na vzniku pražského centra alternatívnej kultúry Trafačka. Je majiteľom filmovej produkčnej spoločnosti Romeofilms s pobočkou v Prahe a Bratislave. Stál na začiatku kariéry kapely Kontrafakt, nakrútil im všetky prvé videoklipy.

ITAfilm

Producentská filmografie

Dokumentární

2015 RYTMUS sídliskový sen
2012 Občan K.

Střihačská filmografie

Dokumentární

2015 RYTMUS sídliskový sen

Režijní filmografie

Dokumentární

2016 Tatry, nový príbeh
2015 Obraz doby IV - Dokázať nemožné
2012 Občan K.

Hudební videoklipy

2018 Ego feat. Gýza & Ben Cristovao - Vozíme (hudební videoklip)
Ego feat. Haha Crew & Yzomandias - Flexim ako Gott (hudební videoklip)
2009 David Steel feat. Tafrob, Jay Diesel - Jeden team (hudební videoklip)
2008 David Steel - Ráže Magnum Steel (hudební videoklip)
Vladimir 518 feat. Lešek Semelka: Děti prázdnoty (hudební videoklip)
2004 Kontrafakt: E.R.A (hudební videoklip)
Orion: Teritorium (hudební videoklip)
2003 Kontrafakt: Dáva mi (hudební videoklip)
2002 PSH feat. LA4: Praha (hudební videoklip)
2001 PSH: Zatím díky (hudební videoklip)

Herecká filmografie

Dokumentární

2014 Kontrafakt - Stale mi dáva

Hudební videoklipy

2017 Separ feat. Rytmus & P.A.T. - Gojira (hudební videoklip)
2013 Kontrafakt: Odviati vetrom (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2016 Tatry, nový príbeh

Kameramanská filmografie

Hudební videoklipy

2004 Orion: Teritorium (hudební videoklip)
2003 Kontrafakt: Dáva mi (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace