foto

Bernard-Henri Lévy

  • nar. 5.9.1948 (70 let)
    Beni-Saf, Oran, Francie

Biografie

Francouzský filozof a intelektuál Bernard-Henri Lévy (1948) napsal řadu knih (mj. Sartrovo století, 2000, česky 2003), pracoval i jako válečný zpravodaj a spolurežíroval snímek Bosna!, oceněný na MFF v Cannes 1994.

MFDF Ji.hlava

Herecká filmografie

Filmy

2007 Democrazy
1978 Aurélien (TV film)

Dokumentární

2016 Pešmergové
2012 Tobrucká přísaha
2010 Widerstand in Haiderland
2008 Europas Erbe - Die großen Dramatiker (TV seriál)
2004 Les 40 ans de la 2 (TV film) - a.z.
1994 Bosna! - vyp.

Režijní filmografie

Filmy

1997 Le jour et la nuit

Dokumentární

2016 Pešmergové
2012 Tobrucká přísaha
1994 Bosna!

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2012 Tobrucká přísaha
1994 Bosna!

Spisovatelská filmografie

Dokumentární

2007 American Vertigo - kniha

Host

TV pořady

2015 Le divan de Marc-Olivier Fogiel (TV pořad)
2011 Zemmour & Naulleau (TV pořad)
2010 Le petit journal (TV pořad)
2009 C à vous (TV pořad)
2008 La grande librairie (TV pořad)
Spécial investigation (TV pořad)
2006 Chez F.O.G. (TV pořad)
On n'est pas couché (TV pořad)
Salut les Terriens (TV pořad)
T'empêches tout le monde de dormir (TV pořad)
2005 Café Picouly (TV pořad)
2000 L'invité (TV pořad)
On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
1998 Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1996 Thé ou café (TV pořad)
1991 Bouillon de culture (TV pořad)
The Charlie Rose Show (TV pořad)
1981 20 heures le journal (TV pořad)
7 sur 7 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace