Reklama

Reklama

Mark Meer

Mark Meer

Biografie

Mark Meer je kanadský herec, spisovatel a improvizátor z Edmontonu z Alberty. Je mezinárodně známý pro své role v herní sérii Mass Effect z roku 2008 a pokračování Mass Effect 2 (2010) a Mass Effect 3 (2012), ve kterých propůjčil svůj hlas hrdinskému veliteli Shepardovi. Propůjčil také hlasy několika dalším postavám v trilogii, včetně Blasto the Hanar Spectre, "Biotic God" Niftu Cal a celé rase známé jako Vorchové. Mark také hraje  plukovníka Jona Grissoma v Red Sand, filmu situovaném ve vesmíru z hry Mass Effect, vytvořeným studenty na Univerzitě v Arizoně. Jeho hlas se objevuje v řadě dalších her od BioWare Corp. včetně Baldurs Gate II: Shadows of Amn, Baldurs Gate II: Throne of Bhaal, Jade Empire, Neverwinter Nights: Hordes of Underdark, Dragon Age: Origins, Dragon Age: Origins - Awakening, a Dragon Age II. Hraje několik postav v Baldurs Gate: Enhanced Edition od Overhaul Games a Beamdog, včetně mnicha Rasaad yn Bašíra a Lord of the Black Pits, Baeloth Entertainer.

Mark je jedním z původních členů Canadian Comedy Award improvizující v televizním seriálu Die-Nasty a také byl prvním hercem, který pokořil 53 hodinový úsek beze spánku v již zmiňovaném seriálu Die-Nasty Soap-a-Thon. Také je členem Rapid Fire Theatre a zakladatelem herecké společnosti Gordon's Big Bald Head jenž se zaměřuje na skeče a komedie. Je herec a pisatel scénářů komediálních skeč. programů od CBC Radio - The Irrelevant Show, APTN's CAUTION: May Contain Nuts a Super Channel's Tiny Plastic Men.

V roce 2005 byl Mark nominován na cenu Elizabeth Sterling Haynes Award za spoluúčast na psaní scénáře pro skečovou komediální show Loster Telephone (ve které mimochodem hraje Salvadora Dalího) spolu s dámami Panties Productions. V roce 2006 byl poctěn obdržením ceny Sterling Award for Outstanding Performance By An Actor In A Supporting Role za hraní vícenasobných rolí v Helen's Necklace, produkovanou Shadow Theatre. V roce 2011 byl nominován na pět cen Canadian Comedy Awards, včetně ceny za nejlepší mužskou improvizaci, na kterou byl nominován rovněž v roce 2012. V prosinci 2012 byl Mark Meer zvolen obyvateli Edmontoňanem roku v online hlasování  pořádaném Edmontonskou uměleckou a komediální web. stránkou Gig City.

Mark Meer se objevil v roce 2012 na Dragon Conu v kostýmu své nejznámější role, Velitele Sheparda. Přestože nebyl nikde veřejně ohlášen že je přítomen, fanoušci jej přesto ihned poznali.

MS-13 "CRYPT" \¹³♏த¹³/

Herec

Filmy
2015

A Frosty Affair

2010

Fubar 2

2004

Lékařská akademie

2003

Turnbuckle

Seriály
2021

Bucketheads

2013

Versus Valerie

Krátkometrážní
2018

Galactic Battles

2012

Red Sand: A Mass Effect Fan Film (studentský film)

Reklama

Reklama