foto

Marian Aguilera

  • nar. 13.3.1977 (42 let)
    Barcelona, Cataluña, Španělsko

Biografie

Marián Aguilera Pérez se narodila 12. března roku 1977 ve španělské Barceloně. Na televizní obrazovce se poprvé objevila v patnácti letech, kdy nesla olympijský oheň, který do Barcelony putoval z Řecka. Ten samý rok se poprvé předvedla i na filmovém plátně ve snímku s názvem El Largo invierno. Mezi její další starší snímky patří například La Ciudas de los prodigios, Quin Curs, el Meu Tercer! a Tuna Negro.

Nejvíce je však známá jako Miriam z televizního seriálu o životě skupiny teenagerů v Madridu - Al Salir de CLASE. Poté, co tato série skončila, hrála v méně úspěšných filmech a seriálech.

Nicméně na mezinárodní slávu si musela počkat až do roku 2005, kdy účinkovala v televizním seriálu Los Hombres de Paco. Její příznivci vytvořili nové fanouškovské základny, fóra a webové stránky, které byly věnované její postavě – Silvii Castro Leon a jejímu milostnému příběhu s Pepou (Laura Sánchez). Bohužel i přes velikou fanouškovskou přízeň seriál v roce 2009 opustila, protože se chce herecky rozvíjet a získávat nové zkušenosti.

Aneta "Chloe.." Kostrhová

Herecká filmografie

Filmy

2014 Trezze
2011 El último fin de semana
2010 Lo más importante de la vida es no haber muerto
2008 Kousek čokolády
2007 Hvězdná louka
2006 Válido para un baile
2005 Otra vida
2004 Huellas que devuelve el mar, Las
Jenom člověk
Tánger
2002 No debes estar aquí
2001 Honolulu Baby
Přízrak univerzity
1999 La ciudad de los prodigios
1997 Tic Tac
1992 Largo invierno, El

TV seriály

2011 Homicidios (TV seriál)
2010 Pacovo mužstvo (TV seriál)
El acabose de los tiempos (S09E13)
Patadón y parriba (S09E12)
Ojito avizor (S09E11)
další epizody (13)
2009 Pacovo mužstvo (TV seriál)
Todos los planes de Lucas Fernández (S08E12)
¡Amor a bocajarro! (S08E11)
Vengo con tres heridas (S08E10)
další epizody (25)
2008 Lex (TV seriál)
Pacovo mužstvo (TV seriál)
Contra las cuerdas (S06E14)
Tiroteo nupcial (S06E13)
El novio cadáver (S06E12)
další epizody (27)
2007 Pacovo mužstvo (TV seriál)
La traca final (S04E13)
La ola de calor (S04E12)
Los GAL de San Antonio (S04E11)
další epizody (26)
2006 Pacovo mužstvo (TV seriál)
Bajo tierra (S02E14)
El código Vicente (S02E13)
Tarde de toros (S02E12)
další epizody (19)
2005 Pacovo mužstvo (TV seriál)
Un lugar en el mundo (S01E08)
El brillo del oropel (S01E07)
El apocalipsis (S01E06)
další epizody (8)
2004 Inquilino, El (TV seriál)
2003 Código fuego (TV seriál)
1998 Figlio di Sandokan, Il (TV seriál)
Laberint d'ombres (TV seriál)
1997 Al salir de clase (TV seriál)
1996 Todos los hombres sois iguales (TV seriál)

Dokumentární

2004 Miradas 2 (TV seriál)

Host

TV pořady

2000 XIV premios Goya (TV pořad)