foto

George Coe

  • nar. 10.5.1929
    Jamaica, Queens, New York City, New York, USA
  • zem. 18.7.2015 (86 let)
    Santa Monica, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

George Julian Cohen se narodil v Queens ve státě New York. Jeho divadlení kariéra začala v roce 1957 na Broadway, když vyhrál konkurz na divadelní hru M. Lindsey Woolsey, kde si zahrál po boku herečky Angely Lansbury.  
George byl jedním z prvních členů "Not Ready For Prime Time Players", což bylo původní obsazení pořadu Saturday Night Live.

V roce 1979 se objevil ve filmu Kramerová vs. Kramer, kde si zahrál šéfa Dustina Hoffmana. V roce 1968 získal nominaci na Oscara za režii krátkého filmu The Dove. Také si zahrála roli generála Scotta Watsona ve filmu Remo Williams: The Adventure Begins (1985). Objevil se v jedné epizodě seriálu Star Trek: The Next Generation v roce 1991. Později si zahrál pouze malé a vedlejší role v seriálech jako To je vražda, napsalaPrávo a pořádek, Kutil TimChůva k pohledáníSoudkyně AmySběratelé kostí nebo Odložené případy.

Věnoval se nejen divadlu a filmu ale také dabování. Propůjčil hlas animované postavě v seriálu Archer. Také jste mohli slyšet jeho hlas ve filmu Transformers 3, kde propůjčil hlas Autobot Wheeljack. Také se věnoval nahrávání hlasu pro videohry The Elder Scrolls V: Skyrim, Star Wars: The Old Republic a Guild Wars 2.

George Coe zemřel 18.července 2015 ve věku 86 let po dlouholetém boji s rakovinou.

Tereza "Streeper" Filounková

Herecká filmografie

Filmy

2013 Chez Upshaw
2011 Transformers 3
2009 Komici
2008 Corporate Affairs
2000 Big Eden
Diamond Men
Hlasy andělů
1999 Kód Omega
1997 Nick and Jane
1995 Gospa
Výhled skleněným stropem (TV film)
1992 Osudová láska (TV film)
Šampióni
1990 Cena štěstí (TV film)
End of Innocence, The
To My Daughter (TV film)
1989 Columbo: Vražda jako autoportrét (TV film)
Hollywoodský detektiv (TV film)
Jmenuji se Bill W. (TV film)
Příbuzní
Ti, které tu zanechala (TV film)
1988 Tragický let (TV film)
1987 Bestseller
Schůzka naslepo
Uncle Tom's Cabin (TV film)
1986 Krev a orchideje (TV film)
1985 Můj příliš hříšný život (TV film)
Remo
Vedoucí místo
1984 Dům Páně
Hledání ztraceného syna (TV film)
Micki + Maude
1983 Listen to Your Heart (TV film)
Rage of Angels (TV film)
Sessions (TV film)
1982 Bytost
Country Girl, The (TV film)
Dreams Don't Die (TV film)
Drop-Out Father (TV film)
1981 Amatér
Kent State (TV film)
Nedodržený slib (TV film)
Red Flag: The Ultimate Game (TV film)
Rozpoutané peklo
1980 Big Blonde (TV film)
První smrtelný hřích
1979 Francouzské pohlednice
Kramerová versus Kramer
1975 How to Succeed in Business Without Really Trying (TV film)
Stepfordské paničky
1968 De Düva: The Dove

TV seriály

2012 Legenda Korry (TV seriál)
2011 Wilfred (TV seriál)
2009 Archer (TV seriál)
2008 Star Wars: Klonové války (TV seriál)
Lovci duchů (TV seriál)
No Rest for the Wicked (S03E16)
2007 Private Practice (TV seriál)
In Which Addison Has a Very Casual Get Together (S01E04)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Kněz na hřbitově (S02E17)
Larry, kroť se (TV seriál)
The Freak Book (S06E05)
2006 Odložené případy (TV seriál)
Tenisová hvězda (S03E17)
2005 Chirurgové (TV seriál)
Vražedná čísla (TV seriál)
V dobrém i zlém (S02E02)
Gilmorova děvčata (TV seriál)
But I'm a Gilmore! (S05E19)
2003 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
2002 Larry, kroť se (TV seriál)
The Special Section (S03E06)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)
Smallville (TV seriál)
Strážkyně zákona (TV seriál)
The Lone Gunmen (TV seriál)
2000 Býk (TV seriál)
1999 Ladies Man (TV seriál)
Soudkyně Amy (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
1998 Becker (TV seriál)
Celebrity Deathmatch (TV seriál)
Dva z Queensu (TV seriál)
Možná už zítra (TV seriál)
Two Guys, a Girl and a Pizza Place (TV seriál)
1997 Advokáti (TV seriál)
Jenny (TV seriál)
Perné dny (TV seriál)
1996 Chameleon (TV seriál)
1994 Cosbyho případy (TV seriál)
New York Undercover (TV seriál)
1993 Chůva k pohledání (TV seriál)
Joe's Life (TV seriál)
1992 Human Factor, The (TV seriál)
Křižovatky (TV seriál)
1991 Kutil Tim (TV seriál)
Nurses (TV seriál)
Star Trek: Nová generace (TV seriál)
První kontakt (S04E15)
1990 Equal Justice (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
1989 Camp Candy (TV seriál)
Případy otce Dowlinga (TV seriál)
1988 Murphy Brown (TV seriál)
1987 Max Headroom (TV seriál)
The Tracey Ullman Show (TV seriál)
thirtysomething (TV seriál)
1986 Amen (TV seriál)
Matlock (TV seriál)
Právo v Los Angeles (TV seriál)
1985 Měsíční svit (TV seriál)
The Golden Girls (TV seriál)
1984 Night Court (TV seriál)
To je vražda, napsala (TV seriál)
1983 Goodnight, Beantown (TV seriál)
Scarecrow and Mrs. King (TV seriál)
1982 Remington Steele (TV seriál)
Rodinná pouta (TV seriál)
1981 American Playhouse (TV seriál)
Poldové z Hill Street (TV seriál)
Simon & Simon (TV seriál)
1980 Magnum (TV seriál)
1978 Dallas (TV seriál)
The Paper Chase (TV seriál)
1970 Somerset (TV seriál)
1963 The Doctors (TV seriál)

Dokumentární

2013 Six by Sondheim (TV film) - a.z.
1970 Company: Original Cast Album

TV pořady

1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

1968 De Düva: The Dove

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace