foto

Billy Magnussen

  • nar. 20.4.1985 (33 let)
    Woodhaven, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

William Gregory Magnussen se narodil v Queensu v New Yorku. Je synem Dainy a Grega Magnussen. Matka pracovala jako instruktorka aerobicu a otec je profesionálním bodybuilderem a kickboxerem. Vyrůstal dohromady se dvěma mladšími bratry. Jeho prarodiče byli přistěhovalci z Litvy.

V deseti letech se s rodinou přestěhoval do Cummingu v Georgii. Dokončil střední školu South Forsyth High School a později získal dimplom na umělecké univerzitě North Carolina School of the Arts. Nějaký čas účinkoval v rockové kapele The Dash jako kytarista a sám složil i několik skladeb.

Svůj debut na Broadway si odbyl v roce 2007 v „The Ritz“. Roku 2012 byl obsazen vedle Davida Hydea Pierce a Sigourney Weaver v představení „Vanya and Sonia and Masha and Spike“. Objevoval se v Lincoln Centre, John Golden Theatre a Second Stage Theatre. Byl mimo jiné nominován na Tony Award za nejlepšího herce.

Jedna z jeho prvních rolích byla ve filmu Blood Night, následovaly další například v Twelve nebo v adaptaci stejnojmenné knihy Ztracený Valentýn. V roce 2014 si zahrál prince princezny Rapunzel v Čarovném lese. Krátce se také objevil po boku velkých jmen jako Christian Bale v Sázce na nejistotu nebo Toma Hankse v Most špiónů. Větší a hodně bláznivou roli si také střihl v komedii Noční hra vedle Jasona Batemana a Rachel McAdams.

Větší seriálové role si utrhl například v American Crime Story nebo Nepohádky. Mohli sme jej také vidět v žánrově těžko zařaditelném počinu Maniac jako bratra Jonaha Hilla.

Kromě hraní se také stále věnuje hraní na kytaru, a to v hudební skupině Reserved for Rondee.

Tereza "Tessy98" Doležalová

Herecká filmografie

Filmy

2020 The Many Saints of Newark
2019 Aladin
Velvet Buzzsaw
2018 Noční hra
The Oath
2017 Ingrid Goes West
2016 Birth of the Dragon
2015 I Smile Back
Most špiónů
Skvělá Gilly Hopkinsová
Sázka na nejistotu
Šílená matka
2014 A Mighty Nice Man
Pomsta zelených draků
The Money (TV film)
Čarovný les
2013 The East
2012 2nd Serve
Mosazná konvice
Surviving Family
2011 Slečny v nesnázích
Ztracený Valentýn (TV film)
2010 Choose
Twelve
2009 Blood Night
Slzy radosti
Vzpoura strojů
2008 The Elephant Garden

TV seriály

2019 Nepohádky (TV seriál)
Chapter 10: Forgiveness (S01E10)
2018 Maniac (TV seriál)
Option C (E10)
Utangatta (E09)
The Lake of the Clouds (E08)
další epizody (10)
Nepohádky (TV seriál)
Chapter 9: Deception (S01E09)
Chapter 8: Truth (S01E08)
Chapter 7: Betrayal (S01E07)
další epizody (9)
The Bold Type (TV seriál)
Trippin' (S02E09)
2017 Friends from College (TV seriál)
All-Nighter (S01E03)
Get Shorty (TV seriál)
Blue Pages (S01E10)
Shot on Location (S01E08)
Grace Under Pressure (S01E07)
další epizody (6)
Unbreakable Kimmy Schmidt (TV seriál)
Kimmy and the Trolley Problem! (S03E12)
Kimmy Googles the Internet! (S03E11)
Černé zrcadlo (TV seriál)
USS Callister (S04E01)
2016 American Crime Story (TV seriál)
Tým snů (S01E03)
Na útěku (S01E02)
Z popela tragédie (S01E01)
2015 Dobrá manželka (TV seriál)
Zbraně pro každého (S06E15)
2014 Pozůstalí (TV seriál)
Dotaz č. 121 (S01E06)
The Divide - Zlom (TV seriál)
2013 It Could Be Worse (TV seriál)
Your Pretty Face Is Going to Hell (TV seriál)
2012 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
V neděli jen to nejlepší (S03E07)
Ging Gang Goolie (S03E06)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Collateral Damage (S02E21)
2011 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Ikarův pád (S10E07)
2010 NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Hranice (S02E03)
2009 The Beautiful Life: TBL (TV seriál)
Zvláštní poldové (TV seriál)
The Dentist (E08)
2008 Ochrana svědků (TV seriál)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)
1956 As the World Turns (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace