foto

Dong-gun Jang

  • nar. 7.3.1972 (47 let)
    Městský obvod Yongsan, Soul, Jižní Korea

Biografie

Jang Dong-geon se narodil 7 března, roku 1972. Je to jihokorejský herec a hudebník. Svoje dětství prožil ve čtvrti Yongsan v Soulu. Později šel studovat na Korejskou národní univerzitu umění, kterou však nedokončil.

Svojí první hereckou příležitost dostal v seriálu OUR HEAVEN. Herecké ocenění Blue Dragon dostal za svojí roli policisty ve filmu NA ÚTĚKU. V roce 2000 si zahrál ve filmu FRIEND, roli ustaraného vysokoškoleského studenta, který se přidá k mafii. Za tuto roli získal velký ohlas kritiků. Třetí ocenění získal za film POUTA VÁLKY,ve kterém hrál jednoho z bratrů povolaných do Korejské války.

Jang Dong-geon pracoval také pro firmu Nintedo DS Lite, kterou propagoval až do roku 2007. Jeho reklamy měly přitáhnout lidi k trénování anglického jazyka.

Zde jsou uvedena všechny jeho ocenění: * 2004: Blue Dragon Film Awards - Best Actor for Taegukgi * 2001: Blue Dragon Film Awards - Most Popular Actor Award * 2001: Asia Pacific Film Festival - Best Supporting Actor for Friend * 2000: Blue Dragon Film Awards - Popular Award * 1999: Blue Dragon Film Awards - Best Supporting Actor for Nowhere to Hide * 1997: Blue Dragon Film Awards - Best New Actor for The Repechage * 1997: MBC - Best Actor for "Medical Brothers" * 1997: Baeksang Art Awards - Most popular performer * 1994: Baeksang Art Awards - TV's best new actor

Josef "TylerGage" Ševčík

Herecká filmografie

Filmy

2018 7 Nyeoneui bam
Changgowl
2017 V.I.P.
2014 Plačící muž
2012 Nebezpečné známosti
2011 Mai wei
2010 Cesta samuraje
2009 Gut moning peurejideonteu
2005 Taepung
Úpis
2004 Pouta války
2002 2009 Loseuteu maemorijeu
Pobřežní hlídka
2001 Chingoo
2000 Anakiseuteu
1999 Na útěku
1998 Kishal kkayo
Yeonpoong yeonga
1997 Hollidei in Seoul
Paejabuhwaljeon

TV seriály

2019 Arthdalská kronika (TV seriál)
2018 Shyucheu (TV seriál)
2012 Shinsaui poomgyuk (TV seriál)
2000 Eveui modeun geot (TV seriál)
1999 Cheongchun (TV seriál)
Goseuteu (TV seriál)
1998 Sarang (TV seriál)
1997 Model (TV seriál)
Uiga hyeongje (TV seriál)
Yeongwoong shinhwa (TV seriál)
1996 Aising (TV seriál)
1994 Majimak seungboo (TV seriál)
1993 Iljimae (TV seriál)
Woorideului cheonkuk (TV seriál)

Dokumentární

2016 Dilkoosya