foto

Luis Tosar

  • nar. 13.10.1971 (46 let)
    Lugo, Galicia, Španělsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Luis Lopez Tosar se narodil 13. října 1971 ve španělském městě Lugo, v oblasti Galicie. Celosvětově se proslavil hlavně díky roli „záporáka“ v MIAMI VICE. Jeho přítelkyně Marta Etura je také herečka a seznámili se při natáčení filmu TRECE CAMPANADAS.

Kromě herectví se věnuje i hudbě a má skupinu The Ellas. Mezi jeho blízké přátele patří Javier Bardem nebo Alberto Ammann. Právě díky spolupráci s Ammannem se dostal do ještě širšího povědomí diváků mimo jeho rodné Španělsko. Společně excelovali ve vězeňském dramatu CELA 211.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

Filmy

2016 Plan de fuga
Sto let odpuštění
Toro
1898. Los últimos de Filipinas
2015 El desconocido
Little Galicia
Ma Ma
Zanic
2014 Murieron por encima de sus posibilidades
Musarañas
Niño, El
Os Fenómenos
2013 A Night in Old Mexico
Cólera
2012 O Apóstolo
Operace E
Pistole v každé ruce
Qué pena tu familia
2011 Crebinsky
Zatímco spíš
2010 A také déšť
Lope
Mr. Nice
18 comidas
2009 Cela 211 - Vězeňské peklo
Hranice ovládání
2008 Noche que dejó de llover, La
No se preocupe
2007 Casual Day
Normal con alas
Taxi?
2006 El don de la duda
Loď stínů
Miami Vice
Vidas de Celia, Las
2005 Bratrova noc
Vzhůru, Etxebeste!
2004 ¡Hay motivo!
Podvědomí
Vida que te espera, La
2003 Bolševikova slabina
Její oči
Regalo de Silvia, El
Tesařova tužka
2002 Pondělky na slunci
Semana Santa
Trece campanadas
2001 Asunto pendiente, Un
Clases de ruso
Lena
Žádné boží zprávy
2000 Besos para todos
El corazón del guerrero
Leo
Río tiene manos, El
Sé quién eres
Společenství
Váter susurra, El
1999 Amor serrano
Flores de otro mundo
Žárlivost
1998 Antonio, Jorge y Luís
Atilano, presidente
Estraña mirada, Una
1997 Origen del problema, El
Tesouro, O (TV film)
1996 Matachín, O
Mátame unos cuantos
1995 Gran liquidación
1994 Contos de Alentraia: Tornabón
Xoias da Señora Bianconero, As

TV seriály

1998 Mareas vivas (TV seriál)

Dokumentární

2000 Amores que matan
Chunda Chunda (TV seriál)

TV pořady

2004 XIII premios unión de actores (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)

Producentská filmografie

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(23)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace