foto

Luis Tosar

  • nar. 13.10.1971 (48 let)
    Lugo, Galicia, Španělsko

Biografie

Luis Lopez Tosar se narodil 13. října 1971 ve španělském městě Lugo, v oblasti Galicie. Celosvětově se proslavil hlavně díky roli „záporáka“ v MIAMI VICE. Jeho přítelkyně Marta Etura je také herečka a seznámili se při natáčení filmu TRECE CAMPANADAS.

Kromě herectví se věnuje i hudbě a má skupinu The Ellas. Mezi jeho blízké přátele patří Javier Bardem nebo Alberto Ammann. Právě díky spolupráci s Ammannem se dostal do ještě širšího povědomí diváků mimo jeho rodné Španělsko. Společně excelovali ve vězeňském dramatu CELA 211.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

Filmy

2020 Adú
Hasta el cielo
Way Down
2019 El increíble finde menguante
Intemperie
Oko za oko
Výhody cestování vlakem
2018 La sombra de la ley
Ola de crímenes
Yucatán
2016 1898. Los últimos de Filipinas
Plan de fuga
Sto let odpuštění
Toro
2015 El desconocido
Little Galicia
Ma Ma
Zanic
2014 El Niño
Murieron por encima de sus posibilidades
Musarañas
Os Fenómenos
2013 A Night in Old Mexico
Cólera
2012 O Apóstolo
Operace E
Pistole v každé ruce
Qué pena tu familia
2011 Crebinsky
Zatímco spíš
2010 18 comidas
A také déšť
Lope - Nezkrotný básník
Mr. Nice
2009 Cela 211 - Vězeňské peklo
Hranice ovládání
2008 No se preocupe
Noche que dejó de llover, La
2007 Casual Day
Normal con alas
Taxi?
2006 El don de la duda
Las vidas de Celia
Loď stínů
Miami Vice
2005 Bratrova noc
Vzhůru, Etxebeste!
2004 El último peldaño
La vida que te espera
Podvědomí
¡Hay motivo!
2003 Bolševikova slabina
Její oči
Regalo de Silvia, El
Tesařova tužka
2002 Pondělky na slunci
Semana Santa
Trece campanadas
2001 Asunto pendiente, Un
Clases de ruso
Lena
Žádné boží zprávy
2000 Besos para todos
Leo
Río tiene manos, El
Společenství
Srdce válečníka
Sé quién eres
Váter susurra, El
1999 Amor serrano
Flores de otro mundo
Žárlivost
1998 Antonio, Jorge y Luís
Atilano, presidente
Estraña mirada, Una
1997 Origen del problema, El
Tesouro, O (TV film)
1996 Matachín, O
Mátame unos cuantos
1995 Gran liquidación
1994 Contos de Alentraia: Tornabón
Xoias da Señora Bianconero, As

TV seriály

2018 Mira lo que has hecho (TV seriál)
1998 Mareas vivas (TV seriál)

Dokumentární

2000 Amores que matan
Chunda Chunda (TV seriál)

Producentská filmografie

Scenáristická filmografie

Host

TV pořady

2004 XIII premios unión de actores (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(26)