foto

Lisa Pelikan

  • nar. 12.7.1954 (64 let)
    Paříž, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Lisa Pelikan se narodila 12.července 1954 v Californii jako dcera psychoterapeutky a mezinárodního ekonoma, který pracoval pro americkou vládu v Paříži. Navštěvovala střední školu Julliard s velkým zaměřením na dramatické vzdělání, kterému se chtěla od malička věnovat.

Lisa je spíše známá jako divadelní herečka a režisérka, ale do podvědomí diváků se dostala hlavně z filmu Julia (1977), kde si zahrála mladší verzi herečky Vanessy Redgrave nebo je také známá pro roli vdovy Sarah Hargrave ve filmu Návrat do Modré laguny (1991).

Poprvé se v televizi objevila v roli služebné Kate Mahaffey v telenovele Beacon Hill, kterou vysílala stanice CBS. Také se objevila v roce 1979 jako Lucy Scanlon v televizním mini-seriálu Studs Lonigan nebo v hlavní roli v hororovém snímku Jennifer (1978). 

V roce 1981 se provdala za herce Roberta Harpera, manželství vydrželo do roku 1984, kdy se pár rozvedl. V roce 1986 se vdala za herce Bruce Davisona a roku 1996 se jim narodil syn Ethan, manželství také nevydrželo a v roce 2006 se pár rozvedl.

Tereza "Streeper" Filounková

Herecká filmografie

Filmy

2015 Circle
2014 10 000 dnů
2007 Marlowe (TV film)
Probuzené srdce (TV film)
2001 Mimo sezónu (TV film)
1998 Stín pochybnosti
1997 Barva spravedlnosti (TV film)
1996 Poslední večírek
1995 Present Tense, Past Perfect (TV film)
1991 Návrat do Modré laguny
Volání pustiny (TV film)
1990 Lví srdce
1988 Větrné mlýny bohů (TV film)
1985 Bunny's Tale, A (TV film)
Ghoulies
1984 Dům Páně
Odpolední směna
1981 Best Little Girl in the World, The (TV film)
1980 Women's Room, The (TV film)
1978 Dokonalí gentlemani (TV film)
Jennifer
Rozhněvaný muž
True Grit (TV film)
1977 Blue Hotel, The (TV film)
Julie
1976 I Want to Keep My Baby! (TV film)
1975 Valley Forge (TV film)
1974 Country Girl, The (TV film)

TV seriály

2017 The Last Tycoon (TV seriál)
Nobody Recasts Like Monroe (E02)
2014 Mizera (TV seriál)
2010 10,000 Days (TV seriál)
2002 For the People (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Waste (S04E08)
2001 Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
The Men from the Boys (S01E05)
2000 Křižovatky medicíny (TV seriál)
1992 Jack's Place (TV seriál)
1991 Brooklyn Bridge (TV seriál)
Sons and Daughters (TV seriál)
1988 In the Heat of the Night (TV seriál)
1986 Blacke's Magic (TV seriál)
1985 Alfred Hitchcock uvádí (TV seriál)
The Equalizer (TV seriál)
1984 To je vražda, napsala (TV seriál)
1983 Hotel (TV seriál)
This Is the Life (TV seriál)
1982 Remington Steele (TV seriál)
1981 Cagneyová a Laceyová (TV seriál)
1979 Poslední kabriolet (TV seriál)
Studs Lonigan (TV seriál)
Trapper John, M.D. (TV seriál)
1977 Best of Families, The (TV seriál)
James at 15 (TV seriál)
1974 Happy Days (TV seriál)
1973 Kojak (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace