foto

Juliette Mills

  • nar. 1.8.1946 (73 let)
    Neuilly-sur-Seine, Francie

Biografie

Francouzská herečka Juliette Mills se nejprve prosadila v Americe, z pozdější doby ji i u nás mohli diváci vidět v několika francouzských filmech, nyní již ale dlouhou dobu žije v soukromí. Pochází z pařížského předměstí Neuilly-sur-Seine a od dětství se věnovala tanci, vystupovala mimo jiné v dětském baletním souboru pařížské Opery. Později studovala herectví u proslulé herečky Béatrix Dussane.

V devatenácti letech debutovala před kamerou několika menšími rolemi telefonistky (VELKÁ BEDNA – La grosse caisse, 1965) nebo ošetřovatelky (SVĚTÁCI – Les bons vivants, 1965). Po kamerových zkouškách k filmu HOŘÍ PAŘÍŽ? (Paris brule-t-il?, 1966) – v němž nakonec nehrála – dostala nabídku ze Spojených států k podpisu sedmileté smlouvy se společností 20th Century Fox. V Americe ovšem hrála jen v několika seriálech, které se do Evropy ani nedostaly, mezitím se ale znovu vracela do Francie k natáčení pro televizi. Dva roky strávila v Indii, kde začala koketovat s malováním.

Do Francie se definitivně vrátila v roce 1970, velkou roli dostala například v dramatu OBLÁZKY Z ÉTRETAT (Les gales d’Étretat, 1974). Znovu často hrála v televizních seriálech (LIDÉ Z MOGADORU – Les gens de Mogador, 1972), kromě toho se objevovala i na divadelních jevištích, zajímavou kreaci předvedla například ve hře Bratři Karamazovi. U nás jsme ji mohli vidět jako hostinskou Lorette ve válečné komedii STEPUJÍCÍ STONOŽKA (Le mille-pattes fait des claquettes, 1977), v dalším známém filmu POLICAJT NEBO ROŠŤÁK (Flic ou voyou, 1979) hrála manželku zavražděného komisaře Bertranda. Mezitím také nadále spolupracovala s televizí, stále více se ale stahovala do ústraní a v soukromí se od konce sedmdesátých let věnuje malování. Před filmovou kamerou se objevila naposledy v rámci Boissetova snímku OBDOBÍ VEDER (Canicule, 1984). Jako malířka dodnes vystavuje nejen ve Francii, ale i ve světě.

Pavel "argenson" Vlach

Herecká filmografie

Filmy

1984 ...e la vita continua (TV film)
Horko
1983 Pauvre Eros (TV film)
1981 Vosička
1979 Policajt nebo rošťák
1977 Stepující stonožka
1975 Intrépide, L'
1974 Ironie du sort, L'
Murs ont des oreilles, Les
1973 Braises de décembre (TV film)
Révélation, La
1972 Galets d'Étretat, Les
Portes de feu, Les
Sex-shop
1970 Aventures de Zadig, Les (TV film)
1968 Vivre la nuit
1965 La grosse caisse
Les Bons Vivants

TV seriály

1985 Brigade verte (TV seriál)
1980 Papa Poule (TV seriál)
1974 Histoires insolites (TV seriál)
1973 Témoignages (TV seriál)
1972 Lidé z Mogadoru (TV seriál)
Pot-Bouille (TV seriál)
1971 Dobrodružství Arséna Lupina (TV seriál)
La maison des bois (TV seriál)
Mon seul amour (TV seriál)
1967 Le comte Yoster a bien l'honneur (TV seriál)
Tribunal de l'impossible, Le (TV seriál)
1966 Allô Police (TV seriál)

Host

TV pořady

2001 The 28th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace