foto

József Madaras

  • nar. 12.8.1937
    Rigmány, Maďarsko (nyní Rigmani, Rumunsko)
  • zem. 24.4.2007 (69 let)
    Máriahalom, Maďarsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Divadelnú a filmovú akadémiu ukončil v roku 1958 a začal hosťovať v divadle Józsefa Attilu. So svojim priateľom Miklósom Somogyim zotrvali jeden rok v Gyori v divadle Kisfaludi. V rokoch 1959-1960 v Szegede v Národnom divadle,1961-1966 divadlo Thália, 1966 dabingové štúdio Pannónia. 1969 Irodalmi Színpad, 1971 Národné divadlo, 1978 filmové štúdio MAFILM. Od roku 1982 režíruje, pred kameru sa postavil prvýkrát v roku 1957. Hrával vačšinou jednoduchých ľudí, robotníkov, robustných sedliakov. Najvačšie úlohy si zahral vo filmoch Miklósa Jancsó a Andrása Kovácsa. Účinkoval v 75 filmoch. V roku 1978 získal titul „zaslúžilý umelec”, na festivale v Locarne dostal cenu filmovej kritiky a v roku 1996 obdržal Kossuthovu cenu. V roku 2000 ťažko ochorel, rok bol v kóme, no opäť sa naučil rozprávať a začal hrať menšie úlohy.

Cicis

Herecká filmografie

Filmy

2006 Rokonok
2000 A másik ember iránti féltés diadala
Film...
1999 Film
1992 A nyaraló
Három boltoskisasszony (TV film)
Könyörtelen idők
Na krásném modrém Dunaji
1991 Bůh kráčí pozpátku
Tiszazug (TV film)
1989 Gyilkosság két tételben (TV film)
Kvílení vlkodlaků 5
1987 Sezóna příšer
1981 Köszönöm, megvagyunk
Közjáték Vichyben (TV film)
Tyranovo srdce anebo Boccaccio v Uhrách
1980 Ezer év (TV film)
1979 Allegro barbaro
Maďarská rapsódie
Pevnost
1978 Egyszeregy
Hřebčinec
Osmdesát husarů
1977 Apám néhány boldog éve
Budapešťské povídky
Oči jako hvězdy
Pókfoci
Ékezet
1976 A löcsei fehér asszony (TV film)
Autre rive, L' (TV film)
Azonosítás
Chudobka
Epidemie
1975 Bekötött szemmel
Elektra a její pravda
Hajdúk
Tornyot választok (TV film)
Utolsó tánctanár, Az (TV film)
1974 A farkasok (TV film)
Lodník na Dunaji
Pókháló
Výbojná děvčata
1973 Jediná zbraň
Álljon meg a menet!
1972 Aranyliba (TV film)
Fekete macska (TV film)
Három affér (TV film)
Lid dosud prosí
Romantika
1971 Ahoj, bráško!
Az édenen innen és túl (TV film)
Děržis za oblaka
Horizont
Rézpillangó (TV film)
Technika a obřad (TV film)
1970 A revizor (TV film)
Agnus Dei
Arc
Az erkély (TV film)
Egy örült éjszaka
Kedd, szerda, csütörtök (TV film)
Muž z obrazovky
Pacifistka
1969 7 kérdés a szerelemröl (és 3 alkérdés) (TV film)
Lví skok
Svěží vítr
Vymrštěný kámen
Zimní vítr z jihu
1968 A Hamis Izabella
Halász doktor (TV film)
1967 Hvězdy na čepicích
Mondd a neved (TV film)
Othello Gyulaházán (TV film)
Temná ulička
Ticho a křik
1966 Beznadějní
Chladné dny
Otec
1965 A sedmnáct jim bylo let...
Déltöl hajnalig
1963 Sokové
1962 Budapešťské střechy
Mezi muži
Země andělů
1959 Zvony odletěly do Říma

TV seriály

1978 Zokogó majom - Egy élhetetlen család kálváriája (TV seriál)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
Episode 3 (E03)
další epizody (5)
1976 Kántor (TV seriál)
Az ellopott vonat (E05)
Havas történet (E04)
Az erdész halála (E03)
další epizody (5)
1975 Michel Strogoff (TV seriál)
1972 Černé město (TV seriál)
Szeszélyes gondviselés (E07)
Két szomszédvár (E03)
Szemet szemért (E02)
Bors (TV seriál)
A győztesek (S03E05)
Camarada Matteó (S03E01)
1971 Za hodinu jsem zpátky (TV seriál)
Bors (TV seriál)
Borban a szabadság (S02E03)
Magdolnabál (S02E02)
A zsokékirály (S02E01)
1969 Bors (TV seriál)
A futár (S01E05)
Halló!... Központ! (S01E04)
Vesztegzár a határon (S01E03)
další epizody (5)
1966 Princ, a katona (TV seriál)
Gázló a Fertőn (E13)
A jóvátehetetlen pillanat (E09)
Jutalomszabadság (E08)
další epizody (6)
1964 A Tenkes kapitánya (TV seriál)
Csattan az ostor (E13)
Nincs kegyelem (E12)
Fogságban (E11)
další epizody (10)

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace