foto

Tobias Zilliacus

  • nar. 30.9.1971 (46 let)
    Helsinky, Finsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rodák z finských Helsinek (1971) získal herecké vzdělání na Divadelní akademii v letech 1991-1995.  Po ukončení studií se intenzivně věnoval divadlu: zahrál si ve více než dvaceti divadelních hrách a věnoval se také divadelní režii. Ve filmu debutoval v roce 2002 v komedii Nousukausi. Hlavní roli si zahrál ve válečném dramatu Za nepřátelskou linií (2004). V roce 2009 si získal popularitu jako vraždící zahradník Visa Vuorio v tragikomedii Toinen jalka haudasta. Objevil se i v dětském filmu Iris (2011). Kriminalistu Joonu Linnu bude hrát v celkem osmi filmech inspirovaných literárními předlohami Larse Keplera.

EEAP

Herecká filmografie

Filmy

2015 Onnelin ja Annelin talvi
Paganinikontraktet
Perheenjakaja
2014 Der Kommissar und das Meer - In einer dunklen Nacht (TV film)
Requiem (studentský film)
2012 Hypnotizér
Johan Falk: Organizatsija Karayan
2011 Georg & Lydia (TV film)
Iris
2009 Toinen jalka haudasta
2006 Onni von Sopanen
2005 Irmeli ja auto (TV film)
2004 Kukkia & sidontaa
Za nepřátelskou linií
2003 Nousukausi

TV seriály

2016 Ihon alla (TV seriál)
2015 Gåsmamman (TV seriál)
Městečko Fortitude (TV seriál)
Epizoda 7 (S01E07)
2014 Tjockare än vatten (TV seriál)
2013 Wallander (TV seriál)
Sveket (S03E03)
2011 Virta (TV seriál)
Outo hedelmä 2/2 (E02)
Outo hedelmä 1/2 (E01)
2008 Ylikävely (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2007 Harjunpää ja rakkauden nälkä (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Rajatapaus (TV seriál)
Tappava annos (E03)
Aurinkokello (E02)
Jäätävä vesi (E01)
2005 Tahdon asia (TV seriál)
Epizoda 12 (E12)
Epizoda 11 (E11)
2004 Fling (TV seriál)
2003 Operation Stella Polaris (TV seriál)
2002 Vapaa pudotus (TV seriál)
1998 Tähtitehdas (TV seriál)
1996 Mahdottoman tavallinen Jorma Laine (TV seriál)

Dokumentární

2004 Etulinjan takana (TV film)

TV pořady

2014 Vino Show (TV pořad)
2009 Puoli seitsemän (TV pořad)
2008 Maria! (TV pořad)
2002 Bettina S. (TV pořad)
2000 Maailman ympäri (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2002 Vapaa pudotus (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace