foto

León Klimovsky

  • nar. 16.10.1906
    Buenos Aires, Argentina
  • zem. 8.4.1996 (89 let)
    Madrid, Madrid, Španělsko

Biografie

Argentinský režisér a scénárista židovského původu (používal též jméno Henry Mankiewicz) se narodil 16. 10. 1906 v Buenos Aires. První film natočil roku 1948 na motivy F. M. Dostojevského „El Jugador“. Od poloviny 60. let žil ve Španělsku a točil hlavně italowesterny a válečné filmy, později též horory, z nichž nejznámějších je „La rebelión de las muertas“ (1972) s Paulem Naschy, „La saga de los Drácula“ (1972) a „La orgía nocturna de los vampiros“(1973). Jeho bratranec Gregorio Klimovsky byl známým argentinským filozofem a matematikem.

Mariin

Režijní filmografie

Filmy

1978 Doble historia del Dr. Valmy, La
Laverna
Violación fatal
1977 Tres días de noviembre
¿Y ahora qué, señor fiscal?
1976 Gritos a medianoche
Secuestro
Último deseo
1975 Extraño amor de los vampiros, El
Muerte de un quinqui
Una libélula para cada muerto
1974 Mariscal del infierno, El
Odio a mi cuerpo
Talón de Aquiles, El
1973 La orgía nocturna de los vampiros
Mean Mother
Rebelión de las muertas, La
Saga de los Drácula, La
1972 Casa de las Chivas, La
Hombre que vino del odio, El
Noc krvavých vlků
1971 Noche de Walpurgis, La
Reverend Kolt
Su le mani, cadavere! Sei in arresto
1970 Hombres las prefieren viudas, Los
La sfida dei MacKenna
1969 Hora cero: Operación Rommel
Most přes Labe
Pagó cara su muerte
Quinto: non ammazzare
Urlo dei giganti, L'
1968 A Ghentar si muore facile
Bitva bez návratu
Chica para dos, Una
1967 Hombre vino a matar, Un
1966 Bordón y la estrella, El
Dos mil dólares por Coyote
Pochi dollari per Django
1965 Aquella joven de blanco
Colina de los pequeños diablos, La
1964 Ella y el miedo
Escala en Tenerife
Fuera de la ley
Siete bravísimos, Los
1962 Escuela de seductoras
Horizontes de luz
Todos eran culpables
Torrejón City
1961 Danza de la fortuna, La
Y el cuerpo sigue aguantando
1960 Ama Rosa
Bruto para Patricia, Un
Gharam fi sahraa
Marcelino perdió el tren
Paz empieza nunca, La
1959 Llegaron los franceses
Objev doktora Gayala
S.O.S., abuelita
1958 2 Mexicanos en Aragon
1956 Cesta snoubenců
Los amantes del desierto
Strach
1955 Juramento de Lagardere, El
La pícara molinera
Tren expreso, El
1954 El conde de Montecristo
Tres citas con el destino
1952 Parda Flora, La
Túnel, El
1951 Pendiente, El
Suburbio
Vida color de rosa, La
1950 Marihuana
1949 Guitarra de Gardel, La
Se llamaba Carlos Gardel
1948 Jugador, El

TV seriály

1979 Barraca, La (TV seriál)

Producentská filmografie

Herecká filmografie

Scenáristická filmografie