foto

Florian Bartholomäi

  • nar. 10.1.1987 (33 let)
    Frankfurt nad Mohanem, Západní Německo

Biografie

Tento nemecký herec sa narodil roku 1987 vo Frankfurte nad Mohanom a jeho talent mu už ako tínedžerovi priniesol hlavnú rolu vo filme Mirka Borschta Kombat Sechzehn (2005), kde hral mladíka, ktorý sa pridá k skupine neonacistov. Hoci si hlavnú postavu zahral aj v komédii Reine Geschmacksache (2007), za ktorú ho odmenili na Filmovom festivale Maxa Ophülsa, najviac sa osvedčil v krimiseriáloch a tomuto žánru ostáva verný aj naďalej.

Diváci ho mohli veľakrát vidieť v jednej z najznámejších nemeckých kriminálok Tatort (od r. 1970), najmä v záporných rolách, o ktorých sa vyjadril: „Bavia ma! Je to môj yin a yang: v súkromí milý, v práci zlý.“ Hlavné či vedľajšie roly si zahral v niekoľkých desiatkach (prevažne televíznych) filmov a seriálov rôznych žánrov, od rozprávok cez drámy až po fantasy. Vidieť ste ho mohli dokonca aj vo viackrát ocenenom filme Predčítač (2008). V tom istom roku debutoval aj v divadle ako hlavná postava klasiky Oscara Wilda „Portrét Doriana Greya“.

Jeho veľkou vášňou je bojové umenie Wing Tai, ktoré dokonca vyučuje deti aj dospelých.

Consolatrix

Herecká filmografie

Filmy

2020 Tatort - Monster (TV film)
2019 Die Füchsin – Im goldenen Käfig (TV film)
Die Füchsin – Schön und tot (TV film)
2018 Das schönste Paar
Die Füchsin - Spur in die Vergangenheit (TV film)
Kahlschlag
Nikdy neodvracej zrak
2017 Marie Brand und der Liebesmord (TV film)
Tatort - Tollwut (TV film)
2016 Adidas versus Puma (TV film)
Tatort - Taxi nach Leipzig (TV film)
Undercover küsst man nicht (TV film)
Zelená jako smaragd
2015 Die Eisläuferin (TV film)
Platonow (TV film)
Svatební tajemství (TV film)
2014 Modrá jako safír
Tatort - Auf ewig Dein (TV film)
Tatort - Vielleicht (TV film)
Tatort: Weihnachtsgeld (TV film)
2013 Die Holzbaronin (TV film)
Rudá jako rubín
Schneewittchen muss sterben (TV film)
Stille (TV film)
Tatort - Kalter Engel (TV film)
2012 Jahr des Drachen (TV film)
Marie Brand und die falsche Frau (TV film)
Mord in Ludwigslust (TV film)
2011 Biester müssen sterben
Dreileben - Etwas Besseres als den Tod (TV film)
Kasimir und Karoline (TV film)
Místo činu: Mnichov - Vražda v synagoze (TV film)
Popelka (TV film)
2010 Blackout (TV film)
Místo činu: Stuttgart - Neviditelná (TV film)
Případ Andropov (TV film)
Tatort - Hilflos (TV film)
Tatort - Tango für Borowski (TV film)
2009 Bloch - Schattenkind (TV film)
Místo činu: Kolín - Pokání (TV film)
Tatort - Herz aus Eis (TV film)
2008 Freundschaften und andere Neurosen (TV film)
Předčítač
Weltstadt
2007 Reine Geschmacksache
2005 Kombat Sechzehn
Místo činu - Plavec (TV film)

TV seriály

2019 Nattens arvinger (TV seriál)
Episode 13 (E13)
Episode 12 (E12)
Episode 11 (E11)
další epizody (13)
Rampensau (TV seriál)
2018 Stralsund (TV seriál)
Waffenbrüder (E13)
2016 The Missing (TV seriál)
Das Vergessen (S02E05)
Statice (S02E04)
A Prison Without Walls (S02E03)
další epizody (5)
2015 Deutschland 83 (TV seriál)
Soko Vídeň (TV seriál)
Alte Gräber (S10E13)
Donna Leonová (TV seriál)
Tierische Profite (E21)
2014 SOKO Wismar (TV seriál)
Das Wunder von Wismar (S12E02)
2013 Zvláštní jednotka, Lipsko (TV seriál)
Wir sind nicht allein (S12E23)
2012 Auf Herz und Nieren (TV seriál)
2011 Kriminalista (TV seriál)
Pod tlakem (S06E01)
2010 Zvláštní jednotka, Lipsko (TV seriál)
Tod per Post (S10E15)
2009 Kriminalista (TV seriál)
Zeď v hlavě (S03E07)
2008 Dr. Molly & Karl (TV seriál)
Ihr Auftrag, Pater Castell (TV seriál)
2007 Policie Hamburk (TV seriál)
Post Mortem (TV seriál)
R.I.S. - Die Sprache der Toten (TV seriál)
SOKO Wismar (TV seriál)
Spitzenleistung (S05E13)
Zvláštní jednotka, Lipsko (TV seriál)
Preis der Wahrheit (S06E23)
In aller Freundschaft (TV seriál)
Erste Schritte (S10E34)
2006 Stolberg (TV seriál)
2005 Der Staatsanwalt (TV seriál)
2003 Speciální tým Kolín (TV seriál)
2002 Bloch (TV seriál)
2001 40. okrsek (TV seriál)
1998 Poslední svědek (TV seriál)
1997 Pobřežní stráž (TV seriál)
1981 Případ pro dva (TV seriál)
1977 Starej (TV seriál)

Dokumentární

2013 Zersplitterte Nacht: 9. November 1938, als die Nacht am kältesten war...