foto

Florian Bartholomäi

  • nar. 10.1.1987 (34 let)
    Frankfurt nad Mohanem, Západní Německo

Biografie

Tento nemecký herec sa narodil roku 1987 vo Frankfurte nad Mohanom a jeho talent mu už ako tínedžerovi priniesol hlavnú rolu vo filme Mirka Borschta Kombat Sechzehn (2005), kde hral mladíka, ktorý sa pridá k skupine neonacistov. Hoci si hlavnú postavu zahral aj v komédii Reine Geschmacksache (2007), za ktorú ho odmenili na Filmovom festivale Maxa Ophülsa, najviac sa osvedčil v krimiseriáloch a tomuto žánru ostáva verný aj naďalej.

Diváci ho mohli veľakrát vidieť v jednej z najznámejších nemeckých kriminálok Tatort (od r. 1970), najmä v záporných rolách, o ktorých sa vyjadril: „Bavia ma! Je to môj yin a yang: v súkromí milý, v práci zlý.“ Hlavné či vedľajšie roly si zahral v niekoľkých desiatkach (prevažne televíznych) filmov a seriálov rôznych žánrov, od rozprávok cez drámy až po fantasy. Vidieť ste ho mohli dokonca aj vo viackrát ocenenom filme Predčítač (2008). V tom istom roku debutoval aj v divadle ako hlavná postava klasiky Oscara Wilda „Portrét Doriana Greya“.

Jeho veľkou vášňou je bojové umenie Wing Tai, ktoré dokonca vyučuje deti aj dospelých.

Consolatrix

Herecká filmografie

Filmy

2021 Die Füchsin - Romeo muss sterben (TV film)
Die Füchsin - Treibjagd (TV film)
2020 Chasing Paper Birds
2019 Die Füchsin – Im goldenen Käfig (TV film)
Die Füchsin – Schön und tot (TV film)
Leif in Concert - Vol. 2
2018 Das schönste Paar
Die Füchsin - Spur in die Vergangenheit (TV film)
Kahlschlag
Nikdy neodvracej zrak
2017 Marie Brand und der Liebesmord (TV film)
2016 Adidas versus Puma (TV film)
Undercover küsst man nicht (TV film)
Zelená jako smaragd
2015 Die Eisläuferin (TV film)
Platonow (TV film)
Svatební tajemství (TV film)
2014 Modrá jako safír
2013 Die Holzbaronin (TV film)
Rudá jako rubín
Schneewittchen muss sterben (TV film)
Stille (TV film)
2012 Jahr des Drachen (TV film)
Marie Brand und die falsche Frau (TV film)
Mord in Ludwigslust (TV film)
2011 Biester müssen sterben
Dreileben - Etwas Besseres als den Tod (TV film)
Kasimir und Karoline (TV film)
Popelka (TV film)
2010 Blackout (TV film)
Případ Andropov (TV film)
2009 Bloch - Schattenkind (TV film)
2008 Freundschaften und andere Neurosen (TV film)
Předčítač
Weltstadt
2007 Reine Geschmacksache
2005 Kombat Sechzehn

TV seriály

2021 Správná dvojka (TV seriál)
Man lebt nur zweimal (E83)
2020 Nattens arvinger (TV seriál)
Schicksalsfragen (S02E13)
Der Wettlauf beginnt (S02E12)
Volljährig (S02E11)
další epizody (13)
Nord Nord Mord (TV seriál)
Sievers und die schlaflosen Nächte (E12)
Místo činu (TV seriál)
Monster (S51E05)
2019 Nattens arvinger (TV seriál)
Nacht der Entscheidung (S01E13)
Dunkle Zeiten (S01E12)
Familienspuren (S01E11)
další epizody (13)
Rampensau (TV seriál)
2018 Stralsund (TV seriál)
Waffenbrüder (E13)
Místo činu (TV seriál)
Tollwut (S49E06)
2016 Nezvěstní (TV seriál)
Zapomínání (S02E05)
Statice (S02E04)
Vězení bez mříží (S02E03)
další epizody (5)
Místo činu (TV seriál)
Taxi nach Leipzig (S47E32)
2015 Deutschland 83 (TV seriál)
Soko Vídeň (TV seriál)
Alte Gräber (S10E13)
Donna Leonová (TV seriál)
Tierische Profite (E21)
2014 SOKO Wismar (TV seriál)
Das Wunder von Wismar (S12E02)
Místo činu (TV seriál)
Weihnachtsgeld (S45E35)
Vielleicht (S45E30)
Auf ewig Dein (S45E06)
2013 Zvláštní jednotka, Lipsko (TV seriál)
Wir sind nicht allein (S12E23)
Místo činu (TV seriál)
Kalter Engel (S44E29)
2012 Auf Herz und Nieren (TV seriál)
2011 Kriminalista (TV seriál)
Pod tlakem (S06E01)
Místo činu (TV seriál)
Mnichov - Vražda v synagoze (S42E33)
2010 Zvláštní jednotka, Lipsko (TV seriál)
Tod per Post (S10E15)
Místo činu (TV seriál)
Stuttgart - Neviditelná (S41E29)
Tango für Borowski (S41E11)
Hilflos (S41E04)
2009 Kriminalista (TV seriál)
Zeď v hlavě (S03E07)
Místo činu (TV seriál)
Kolín - Pokání (S40E26)
Herz aus Eis (S40E07)
2008 Dr. Molly & Karl (TV seriál)
Ihr Auftrag, Pater Castell (TV seriál)
2007 Policie Hamburk (TV seriál)
Turecká nevěsta (S02E08)
Post Mortem (TV seriál)
R.I.S. - Die Sprache der Toten (TV seriál)
SOKO Wismar (TV seriál)
Spitzenleistung (S05E13)
Zvláštní jednotka, Lipsko (TV seriál)
Preis der Wahrheit (S06E23)
In aller Freundschaft (TV seriál)
Erste Schritte (S10E34)
2006 Stolberg (TV seriál)
2005 Der Staatsanwalt (TV seriál)
Místo činu (TV seriál)
Plavec (S36E29)
2003 Speciální tým Kolín (TV seriál)
2002 Bloch (TV seriál)
2001 40. okrsek (TV seriál)
1998 Poslední svědek (TV seriál)
1997 Pobřežní stráž (TV seriál)
1981 Případ pro dva (TV seriál)
1977 Starej (TV seriál)

Dokumentární

2013 Zersplitterte Nacht: 9. November 1938, als die Nacht am kältesten war...