foto

Søren Pilmark

  • nar. 16.10.1955 (62 let)
    Kodaň, Dánsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dánský herec a režisér, který se narodil 16. října 1955 jako Søren Louis Pilmark. Během svojí kariéry spolupracoval s nejznámějšími dánskými režiséry.Pod Andersem Thomasem Jensenem si zahrál ve fimu BLIKAJÍCÍ SVĚTLA (Blinkende Lygter), stejně jako v mini-sérii KRÁLOVSTVÍ (Riget) a jejím pokračování, režiséra Larse von Triera.

Dalším jeho počinem, díky kterému pronikl do povědomí za hranicemi své vlasti bylo moderování cen Eurovision Song Contest 2001 společně s Natasja Crone Backovou. Sám si napsal a také účinkoval v několika vlastních komediích, nejdříve v PALLENSEN-PILMARK SHOW a pak v několika video filmech ze série ØRKENENS SØNNER.

Pro dánský dabing propůjčil hlas například postavě Rockyho ve SLEPIČÍM ÚLETU (Chicken run) nebo O'Malleyho v ARISTOKOČKÁCH (The Aristocats).

Jako jeho asi největší osobní úspěch se dá označit nominace na Oscara v roce 2007 v kategorii "Nejlepší krátký film" za jeho třináctiminutový počin HELMER OG SØN.

Michal "Moena" Charvát

Herecká filmografie

Filmy

2017 Den utrolige historie om den kæmpestore pære
Muž
2016 Poslední král
Vzkaz v láhvi
2014 Familien Jul
Zabijáci
2013 Smutek a radost
Žena v kleci
2012 Kon-Tiki
2010 Terapeut
2009 Raněné srdce
Ved verdens ende
2007 De kaldte os frisører
Jak se zbavit těch ostatních
Mladá léta Erika Nietzscheho
Til døden os skiller
2006 Lotto
2005 Bare Holger
Ørkenens sønner - Et skud i tågen
2004 Královská hra
Nechte maličkých...
2003 Ukrást Rembrandta
2001 Kočka
Ørkenens sønner - En storm i et glas vand
2000 Anna
Blikající světla
1998 Majoren (TV film)
Pallesen Pilmark PS (TV film)
1997 Ørkenens sønner - Gå aldrig tilbage til en fuser!
1996 Den store kul-tur (TV film)
1995 Menneskedyret
1994 Ørkenens sønner
1993 Roser og persille
Skrigende halse, De (TV film)
1990 Camping
1987 Peter von Scholten
1984 Pallesen Pilmark Show (TV film)
1982 Maj (TV film)
1978 Kammesjukjul (TV film)
1976 Kassen stemmer

TV seriály

2015 Boj o těžkou vodu (TV seriál)
2014 Tidsrejsen (TV seriál)
1864 (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
další epizody (7)
2011 Lykke (TV seriál)
2009 Zločin (TV seriál)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
další epizody (6)
2007 Klíč ke světlu (TV seriál)
Mr. Poxycat & Co. (TV seriál)
2003 De drabbade (TV seriál)
Nissernes ø (TV seriál)
2000 Pavouk (TV seriál)
Skjulte spor (TV seriál)
1997 Království II (TV seriál)
Rent fup (TV seriál)
Taxa (TV seriál)
1994 Království (TV seriál)
Tango for tre (TV seriál)
1992 Blændet (TV seriál)
Gøngehøvdingen (TV seriál)
Kald mig Liva (TV seriál)
1988 To som elsker hinanden (TV seriál)
1985 Familien Fab (TV seriál)
1983 Gæt & grimasser (TV seriál)
1982 Een stor familie (TV seriál)
1966 Fup eller fakta (TV seriál)

Dokumentární

2001 Det store brag (TV film)
Grand prix for millioner (TV film)

TV pořady

2001 Eurovision Song Contest, The (TV pořad)
Viva (TV pořad)
1956 Grand prix de la chanson européenne (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2006 Helmer & søn

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace