foto

Lorraine Pilkington

  • nar. 1.1.1975 (46 let)
    Dublin, Irsko

Biografie

Pro tuzemské diváky nejznámější jako rozverná Lulu v růžovém overalu, s ptačím brkem zasazeným do blonďatých kadeří. To je Lorraine Pilkington, narozená 1. ledna 1975 v irském Dublinu.

Hereckému řemeslu se učila na Gaiety School of Acting, kde si ovšem studium zkrátila a vydala se účinkovat do THE MIRACLE režiséra Neila Jordana. Začínají 90. léta a Lorraine je patnáct. Tři roky poté se stěhuje do Londýna, ale významné role nepřicházejí. Vrací se proto do rodného Irska.

Rozcvičení před další velkou rolí jsou snímky THE LAST OF THE HIGH KINGS (1996) a THE BOXER (1997) s Danielem Day-Lewisem v hlavní roli. Poté, v roce 1999, přichází již zmiňovaná role Lulu v chemickém komediálním dramatu HUMAN TRAFFIC. Zatímco pro kontinentální Evropany není nic tak významného na faktu, že irská herečka sklidila největší úspěch ve filmech zasazených do waleského a anglického prostředí, pro ostrovany to, pochopitelně, zůstává ironií osudu.

Další část jejího pracovního života tvoří britské seriály. V MONARCH OF THE GLEN si zahrála vesnickou učitelku Katrinu Findlay. Ve FOUR FATHERS si prošla zatím asi nejtužším momentem kariéry, když se musela svléci před šedesáti štamgasty v jakési hospodě.

Lorraine jednou prohlásila, že role Lulu jí byla blízká, jelikož si zavzpomínala na divoké mládí v Dublinu. Roku 2001 se vdala za Simona Masseyho, režiséra MONARCH OF THE GLEN. Mají dva syny jménem Milo a Luka. Z prohlášení Lorraine, ve kterém tvrdí: “Díkybohu jsou takové role minulostí.“, (na mysli má ony seriálové role), usuzujeme, že se opět s chutí poohlíží po filmu.

Herecká filmografie

Filmy

2017 Vražedný instinkt
2012 Co udělal Richard
2006 Po Tomášovi (TV film)
Za jeden den
2004 Únos
2001 Teritorium
2000 Bez dechu
1999 Human Traffic
1998 Statečnost v srdci (TV film)
Synovec
1997 Boxer
Skin and Blisters
1996 Gold in the Streets
Nezvěstný
Poslední ze slavných králů
1995 Runway One (TV film)
1994 All Things Bright and Beautiful
1991 Irlandaise, L' (TV film)
Zázrak

TV seriály

2017 Striking Out (TV seriál)
Episode 3 (S01E03)
2006 Rough Diamond (TV seriál)
2005 Robotboy (TV seriál)
2000 Monarch of the Glen (TV seriál)
1999 Four Fathers (TV seriál)
1993 Extra, Extra, Read All About It (TV seriál)