foto

Zuzana Truplová

  • nar. 19.11.1990 (29 let)
    Jihlava, Československo

Biografie

Zuzana Truplová dokončila základní vzdělání na osmiletém gymnáziu Jana Masaryka v Jihlavě, kde se poprvé setkala s divadlem v divadelní společnosti Hobit pod vedením Zdeňka Krásenského. Po neúspěšném přijetí na pražskou konzervatoř, odjíždí do drsného kraje na Janáčkovu konzervatoř v Ostravě, kde už úspěšně vystuduje obor činohry pod vedením Marie Logojdové a loutkoherectví pod vedením Boženy Homolkové. Ve třetím ročníku dostává první hostování v NDM v pohádce Čarodějnice v režii Pavla Šimáka. Následuje první hostování v Aréně ve hře Hra Snů v režii Jiřího Nekvasila, kde následně získává angažmá.

Pegasfilm

Herecká filmografie

Filmy

2020 Stockholmský syndrom (TV film)
2017 Kozy léčí (TV film)
2016 Ostravak Ostravski
2013 Hořící keř (TV film)
Isabel
2011 Lufťáci

Dokumentární

2014 Rozsudek (TV seriál)

Divadelní záznam

2015 Ruská zavařenina (divadelní záznam)
2014 S nadějí i bez ní (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2019 Ceny Thálie 26. ročník (TV pořad)
2014 Pečený sněhulák (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky