foto

Jenna Coleman

  • nar. 27.4.1986 (31 let)
    Blackpool, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Jenna-Louise Coleman je mladší ze dvou dětí Karen a Keitha Colemanových. V dětství navštěvovala soukromou školu Arnold School, kde byla zvolena za "Head girl". Sama vyjádřila lítost nad nedostatkem zkušeností, které jí mohla dát tradiční univerzita. Během studia byla členem divadelního spolku In Yer Space, s nímž si zahrála na Edinburgh festival ve hře Crystal Clear. Za svůj výkon dostala ocenění.

V letech 2005 až 2009 si zahrála v Britském seriálu Emmerdale. Dva roky po startu byla nominována v British Soup Award na cenu za nejlepšího nováčka a taktéž obdržela nominaci na nejoblíbenějšího nováčka v National Television Awards. 2009 byla nominována na ceny za nejlepší herečku, nejsvůdnější ženu a nejlepší dramatický výkon. V květnu 2009 byla obsazena do role Lindsay James v seriálu Waterloo Road. Roku 2010 si zahrála v televizní adaptaci novely Room at the top, která byla odvysílána v roce 2012. V roce 2011 si zahrála ve filmu Captain America: První Avenger. Poté v roce 2012 si zahrála Rosie v seriálu Dancing on the Edge.

Její prozatím nejvýznamnější rolí však zůstává Clara Oswin Oswald, jakožto společnice jedenáctého doktora v seriálu Doctor Who. Do role byla obsazena, jak poznamenal Moffat, hlavně kvůli tomu, že skvěle spolupracovala s dosavadním doktorem (Mattem Smithem) a protože dokázala mluvit rychleji než on. V této roli pokračuje i po odchodu jedenáctého doktora. V roce 2013 si též zahrála Lydii Wickham ve třech dílech seriálu Death Comes to Pemberley.

Jakub "Morzan" Kučík

Herecká filmografie

Filmy

2016 Než jsem tě poznala
2015 Imaginary Forces
2014 Doctor Who: Last Christmas (TV film)
2013 Doctor Who: The Day of the Doctor (TV film)
Doctor Who: The Time of the Doctor (TV film)
Smrt přichází do Pemberley (TV film)
The Five(ish) Doctors Reboot (TV film)
2012 Místo nahoře (TV film)
Pán času: Sněhuláci (TV film)
Titanic (TV film)
2011 Captain America: První Avenger

TV seriály

2017 Viktorie (TV seriál)
Christmas Special (S02E09)
The Luxury of Conscience (S02E08)
The King Over the Water (S02E07)
další epizody (9)
2016 Viktorie (TV seriál)
Mladá Anglie (S01E08)
Motor změn (S01E07)
Královnin manžel (S01E06)
další epizody (8)
2015 Pán času (TV seriál)
Projít peklem (S09E12)
Seslán z nebe (S09E11)
Čelit havranovi (S09E10)
další epizody (12)
2014 Pán času (TV seriál)
Death in Heaven (S08E12)
Dark Water (S08E11)
In the Forest of the Night (S08E10)
další epizody (12)
2013 Dancing on the Edge (TV seriál)
2012 The Last Leg (TV seriál)
Pán času (TV seriál)
Doktorovo jméno (S07E14)
Noční můra ve stříbrné (S07E13)
Šarlatový děs (S07E12)
další epizody (10)
2006 Waterloo Road (TV seriál)
1972 Emmerdale Farm (TV seriál)

Dokumentární

2014 Doctor Who Extra (TV seriál)
2013 Doctor Who: The Doctors Revisited (TV seriál)

TV pořady

1999 Loose Women (TV pořad)
1990 Stars In Their Eyes (TV pořad)
1980 Children in Need (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace