foto

Pierre Palmade

  • nar. 23.3.1968 (50 let)
    Bordeaux, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Francouzský komik a herec Pierre Palmade se narodil roku 1966 v Bordeaux, kde také strávil celé své dětství. V televizi se poprvé objevil v zábavném pořadu La Classe na stanici FR3 v roce 1987. Následovala úspěšná one-man show Známe se?, mimo to se proslavil coby spoluautor skečů ostatních komiků jako Mimy Mathy nebo Guy Bedos. Přestože se na tuzemských obrazovkách objeví jen zřídka, diváci si jej mohou pamatovat z filmu Asterix a Obelix (1998), kde ztvárnil barda Assurancetourixe. Za zlomový bod svého života označuje účast na natáčení En terre inconnue (2005), kdy strávil deset dní v Nigérii u berberského národa Touaregů. V 37 letech se proto rozhodl změnit svůj životní styl - ukončit život plný večírků a vrátit se na pódium divadla Point-Virgule.

Během prezidentských voleb (2007) podporoval Nicolase Sarkozyho, který příštího roku zvítězil. Jejich přátelství bylo zneužito imitátorem a rádiovým moderátorem Géraldem Dahanem, který, coby telefonující Pierre Palmade, prezidenta nachytal v živém vysílání.

Jeho největší tvůrčí počin, dvoudílný Le Grand Restaurant, představuje nový druh zábavy popisující život restaurace, s obsazením filmových, či divadelních celebrit. Dvoudílný snímek, ve kterém si autor i sám zahrál, pochází z let 2010 a 2011.

V roce 1995 se oženil se zpěvačkou Véronique Sanson, jejich vztah se ale rozpadl o šest let později. Ihned začaly kolovat zvěsti o jeho homosexualitě, a on sám je později potvrdil ve své one-man show: "Boujenah, Elmahel, Jamel postavili představení na svém původu, své identitě, a tedy, mou identitou je má homosexualita."


Adam "Mr.curry" Čtyřka

Herecká filmografie

Filmy

2018 Brillantissime
2015 Le fils du comique (TV film)
2011 Grand restaurant II, Le (TV film)
2010 10 minut od pláže (TV film)
Le Grand restaurant (TV film)
2009 Inkognito
2008 Le Plaisir de chanter
Nehanebné lásky Françoise Sagan
2006 Asterix a Vikingové
2005 Si c'était à refaire (TV film)
Výročí
2004 Au secours, j'ai 30 ans !
2001 Tous avec Line (TV film)
1999 Asterix a Obelix
Ils s'aiment (TV film)
1998 Enfants de Coluche! (TV film)
1996 Ano
1994 Je t'aime quand même
Ma soeur est un chic type (TV film)
1991 Snít můžeme vždycky

TV seriály

2009 Scènes de ménages (TV seriál)
2008 Hero Corp (TV seriál)
2007 Chez Maupassant (TV seriál)
2004 Tři otcové v domě (TV seriál)
2000 Cape et l'épée, La (TV seriál)
1998 H (TV seriál)

Dokumentární

2014 Lundi en histoires (TV seriál)
2009 La traversée du désir
2001 Ombre et lumière (TV seriál)

TV pořady

2016 Génération Balavoine, 30 ans déjà (TV pořad)
2012 Le grand 8 (TV pořad)
2009 La traversée du miroir (TV pořad)
2007 N'oubliez pas les paroles! (TV pořad)
Un jour, un destin (TV pořad)
2006 Ce soir (ou jamais!) (TV pořad)
2005 Café Picouly (TV pořad)
2004 Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
2003 20h10 pétantes (TV pořad)
93 Faubourg Saint-Honoré (TV pořad)
2002 Hyper show (TV pořad)
2000 On a tout essayé (TV pořad)
On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
Qui veut gagner des millions? (TV pořad)
Vie privée, vie publique (TV pořad)
1998 Le plus grand cabaret du monde (TV pořad)
Tapis rouge (TV pořad)
Tout le monde en parle (TV pořad)
Union libre (TV pořad)
Vivement dimanche (TV pořad)
Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1996 La fureur du samedi (TV pořad)
1995 Si on chantait (TV pořad)
1994 Vincent à l'heure (TV pořad)
1992 Frou-Frou (TV pořad)
1990 Nuls, l'émission, Les (TV pořad)
1987 Classe, La (TV pořad)
1986 La nuit des 7 d'or (TV pořad)
1975 Le journal de 20 heures (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Le fils du comique (TV film) - divadelní hra
1999 Ils s'aiment (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace